Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

En intensiv första dag i Zagreb för kungaparet

17 apr, 2013, 08:46 
Agneta Nisbeth
Annons

Det blev en intensiv dag för det svenska kungaparet som under under tisdagen anlände till Zagreb – fem olika besök på programmet.

Annons

Efter en dag fylld av fem olika programpunkter på fem olika platser i Zagreb var det dags att avsluta det kroatiska statsbesökets första dag med middag på presidentpalatset.

Och som vanligt höjde drottningen kvällens glamourfaktor rejält!

Dammsugaren

Solen var på väg ner över presidentpalatset i Zagreb och allt som hördes var dammsugaren som användes för att piffa till den utrullade röda mattan lite extra.

Snart därefter anlände hedersgästerna, kungaparet och det kroatiska presidentparet.

Kvällens drottning

Den första dagen av statsbesöket skulle som brukligt avslutas med en middag, en middag där Silvia verkligen var kvällens drottning.

Annons

I en läcker lila klänning med svarta spetsdetaljer skred hon in, leende och skrattande precis som alltid, trots den fullspäckade dagen i gassande sol och klackskor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Återvända

– Drottningen och jag minns vårt förra besök i Kroatien och tycker att det är intressant att få återvända 35 år senare, sa kungen i sitt tal som kickstartade middagen.

Svarsmottagtning

Undre onsdagen kommer kungaparet bland annat att besöka Zagrebs universitet, besöka ett rehabiliteringscenter som utbildar assistanshundar samt få chansen att provköra elbilar. Senare under kvällen håller kungaparet en svarsmottagning på hotellet där de bor.

Annons

Vår reporter Margareta Heed på plats i Zagreb.

Av Margareta Heed

Foto: Scanpix

Läs även:

Se en film från Kroatien här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Haatzy40Xbg&feature=youtu.be

 

 

Annons