Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

En lillprins på Haga igen!

03 mar, 2016, 06:00 
Agneta Nisbeth
Det var 70 år sedan sist, men nu finns det en lillprins på Haga igen! Kronprinsessan och prins Daniels andra barn växer upp i sin morfars fotspår.
Annons
Kungen1

Haga Slott har en mycket speciell plats i kungafamiljens hjärtan. Det var där som kungens föräldrar Gustaf Adolf och Sibylla bosatte sig och bildade familj och det är många som minns journalfilmerna på de guldlockiga Hagasessorna – Margaretha, Birgitta, Desirée och Christina – från 1930- och 1940-talet. På den tiden var det inte kognatisk tronföljd i landet och familjen längtade efter en prins som kunde säkra tronföljden. Den 30 april 1946 föddes han, vår nuvarande kung.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungen2

Familjen bodde på Haga fram till 1947 då Gustaf Adolf tragiskt omkom i en flygolycka, men för kungens systrar representerar Haga en lycklig barndom.

Sedan 2010 är det kronprinsessan och prins Daniel som bor på Haga. På onsdagskvällen lämnade de sitt hem som föräldrar till Estelle. När de kommer hem nästa gång är de föräldrar till två och det finns återigen en lillprins på Haga slott.

PrinsessanEstelle1
I framtiden får Estelle visa lekstugan för sin lillebror.

Av: Liv Sander.

Bilder: IBL.

Annons