En månad kvar! Här är allt vi vet om Harrys och Meghans bröllop

Snart är det dags för kungligt bröllop i Storbritannien mellan prins Harry och Meghan Markle. Här får ni alla de senaste nyheterna om vigseln den 19 maj, allt från troliga val av bröllopsresa till valet av bröllopsfotograf.

Det råder inga tvivel om att prins Harry verkligen ser fram emot att gifta sig med fästmön Meghan Markle om några veckor, närmare bestämt den 19 maj i St George’s Chapel, på Windsor Castle. Under ett tal Commonwealth Youth Forum i måndags så berömde han sin kommande maka:

– Jag är väldigt tacksam över att kvinnan jag snart kommer att gifta mig med kommer att arbeta tillsammans med mig med The Commonwealth, något som hon också är mycket glad över att få göra, sa han då.

Prins Harry ser fram emot att gifta sig med fästmön Meghan Markle

Och vi har samlat all ny information vi fått om bröllopet under den senaste tiden!

Klockan 12.00 (brittisk tid) sätter ceremonien igång i St George’s Chapel som Harry sagt “har en speciell plats i mitt hjärta”, det var också där han en gång döptes. Inbjudningarna har redan gått ut till gästerna och vi har redan förstått det kommer inte alls bli ett bröllop som det mellan prins William och Kate.

Vi vet att ett stort antal personer, 2 640 stycken, kommer att få vara med om bröllopet på mer nära håll. De kommer att få lyssna på underhållning och antagligen också se bröllopet på storbilds-teve vid Windsor Castle.

Alla inbjudningar har nu skickats ut, bland annat till  välgörenhetsarbetare, skolbarn och flera av de militärer som Harry lärt känna under sin tid i Afghanistan.  Däremot kommer de inte några kungligheter från andra Europeiska kungahus, så vi får inte se några medlemmar av vårt egen kungafamilj på detta bröllop. Inte heller kommer några högt uppsatta politiker att få någon inbjudan, vi har ju redan skrivit att paret Obama inte kommer.

Paret Obama är goda vänner med prins William och prins Harry

Paret Obama är goda vänner med prins William och prins Harry.

En sak vi fortfarande är osäkra på är om någon från Meghans del av familjen, förutom mamma Doria Ragland, kommer att vara med under bröllopet. Först talades det om att hennes pappa Thomas Markle skulle föra henne fram till prästen, precis som brukligt är i USA och Storbritannien.

Samantha Grant verkar inte inte bli bjuden till bröllopet

Samantha Grant verkar inte inte bli bjuden till bröllopet, inte så konstigt med tanke på hennes alla uttalanden.

Men nu verkar det inte helt säkert, Kensington Palace har ännu inte bekräftat att han ska vara med under vigseln. Vi vet i alla fall att Meghans halvsyskon inte är bjudna, så ej heller hennes kusiner. En av dem, Thomas Gallup sa nyligen i en intervju för tidningen Harpers Bazar:

– Jag har på alla sätt försökt att nå Meghan, men än så länge har vi inte fått någon inbjudan. Jag antar att det var hennes syster som sabbade allt genom att skriva sin skvallerbok, lite trist är det, men jag önskar Meghan all lycka, säger han i intervjun.

Efter vigseln kommer det nygifta brudparet att åka häst och vagn från Windsor Castle via Castle Hill och High Street för att sedan ta sig genom staden via Long Walk till den första, mer officiella mottagningen på  St George’s Hall där gästerna väntar. Denna tillställning är det drottning Elizabeth som står för.

Läs mer: Nu tvingas Meghan avslöja priset på förlovningsringen

Alexi Lubomirski har tagit prins Harry och Meghans officiella förlovningsbild,

Alexi Lubomirski har tagit denna officiella förlovningsbild, nu ska han även bli bröllopsfotograf.

Lite senare på kvällen väntar den mer privata tillställningen på Frogmore House som prins Charles är värd för. Det var också på Frogmore House som de officiella förlovningsbilderna togs av Alexi Lubomirski som också är den fotograf som fått i uppdrag att vara officiell bröllopsfotograf.

Tårtan kommer att komma från Claire Ptak från bageriet Violet Bakery och blomsterarrangemangen skapar Philippa Craddock. Vi har också fått höra att både prins Harry och Meghan planerar att hålla vart sitt eget tal under bröllopsmiddagen.

Läs mer: SVT bekräftar: “Vi sänder prins Harrys och Meghans bröllop”

Paret uppmanar sina gäster att skänka pengar till någon av deras sju utvalda välgörenhetsorganisationer, de vill  inte ha några bröllopspresenter till sig själva.

Prins Harry och Meghan

Och så har vi då till slut bröllopsresan, flera tidningar menar att det kommer bli en smekmånad i Afrika, närmare bestämt Namibia och Natural Selektions lyxiga Hoanib Valley Camp. Men om det stämmer eller ej får vi se när den dagen kommer.

Läs mer: Fräcka piken till prins Harry: “Välkommen hit på bröllopsresa”

Foto: IBL, Stella Pictures

Se prins Harrys hela tal, där han berömmer sin blivande hustru Meghan, här!