Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

”En mardröm” – kungens hemliga dotter om sin kamp

15 feb, 2020, 17:00 
Delphine Boel med sin biologiska pappa kung Albert.
”En lång mardröm.” Nu öppnar Delphine Boel upp om sin sex år långa kamp för att bli erkänd som kung Alberts dotter.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 7?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 7?

Sex år. Så lång tid tog det för Delphine Boel, 51, att få Belgiens ex-kung Albert att krypa till korset och erkänna att han är hennes biologiska pappa. Men det har varit en kamp som har kostat på, det berättar hon via sin advokat Marc Uyttendaele.

– Delphines liv har varit en lång mardröm på grund av detta. Hon har blivit brutalt avvisad av sin biologiska far, säger han till belgiska tv-kanalen RTL.

– Hon blev utestängd, både känslomässigt och socialt.

Kung Alberts dotter Delphine Boel med sina advokater.
Kung Albert nekade benhårt i många år, och avvisade Delphine offentligt. Det krävdes flera långa rättsprocesser och ett helt team av advokater innan hon fick upprättelse.

Kung Albert bedrog sin fru – i 18 år

Det var först efter att kung Albert abdikerat 2013 – och därmed förlorat sin straffrättsliga immunitet – som han sent i höstas kunde tvingas till ett DNA-prov, efter en utdragen rättsprocess. Och han visste sannolikt redan på förhand att loppet var kört. Vid tiden för Delphines födelse hade han inlett sitt 18 år långa förhållande med hennes mamma, den belgiska adelskvinnan Sybille de Selys Longchamps. Ett förhållande som sedan varade ända tills Delphine var 16 år.

Annons
Kung Alberts dotter Delphine Boel med mamma Sybille de Selys Longchamps.
Delphine Boel med mamma Sybille de Selys Longchamps.

Och redan på den tiden erkände kung Albert – privat – att han var Delphines pappa, det har Sybille de Selys Longchamps berättat i en tv-intervju:

– Det var en underbar tid. Delphine var ett kärleksbarn. Albert fungerade ju inte som hennes pappa, men han var väldigt fin mot henne.

Så med dagens DNA-teknik fanns det bara ett slut på den här historien. Och häromdagen kom alltså utlåtandet, som bevisar att kung Albert, 85, är Delphine Boels biologiska far. Sex års kamp är äntligen över. Och kung Alberts och drottning Paolas tre barn, kung Philippe, 59, prinsessan Astrid, 57, och prins Laurent, 56, har fått en ny halvsyster.

Annons
Den belgiska kungafamiljen.
En ny halvsyster för kung Alberts och drottning Paolas tre barn.

Så är Delphine Boel släkt med svenska kungafamiljen

Det finns nära släktband mellan den svenska och den belgiska kungafamiljen. Ex-kung Albert är ju son till prinsessan Astrid av Sverige – och Albert är därmed syssling med vår egen kungs pappa, prins Gustaf Adolf. Vilket gör att kungen är syssling till kung Philippe!

Prinsessan Astrid
Svenska prinsessan Astrid gifte sig med kung Leopold och blev drottning av Belgien.

Foto: TT.

Annons
Annons