En ny liten solstråle i Hollands kungahus!

En ny liten solstråle i Hollands kungahus!
Annons
Den nyfödda prinsessan.
Den nyfödda prinsessan.

Glädjen är stor i Holland, då landets prinspar har fått en ny liten dotter Den 5 juli såg Eliane Sophia Carolina dagens ljus i Amsterdam.

Eliane är prins Floris och prinsessan Aimee van Ornaje-Nassau, van Vollenhovens andra barn, storasyster Magali föddes 2007. Eliane föddes på VU-sjukhuset i Amsterdam och vägde 4050 gram. Föräldrarna låter hälsa att de är väldigt lyckliga över sin friska dotter.

Annons

Den 8 juli döptes flickan till Eliane, vilket betyder “sol” och enligt stolte pappa prins Floris är hon solen i deras hus.

Eliane blir därmed det tionde barnbarnet till prinsessan Margriet av Holland och Pieter van Vollenhoven. Prinsessan Margriet är syster till drottning Beatrix av Holland. Ovan ser vi en del av den lyckliga lilla familjen; pappa Floris med Magali som kramar om sin nya lillasyster.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Frank van Beek

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “En ny liten solstråle i Hollands kungahus!”

 1. signesigne skriver: 22 juli, 2009

  Grattis den söta lilla prinsessan ! Oj vad mycket små prinsar och pinsessor det föds runtom i de euorpeiska kungahusen. Vad månne det bli av dessa små sötnosar?


 2. CISSE skriver: 22 juli, 2009

  Prins Floris och prinsessan Aimees döttrar är INTE prinsessor.
  Prinsessans Margriets barnbarn ärver inte titeln prins eller prinsessa.


 3. Martin skriver: 22 juli, 2009

  a’ propos det ja sa ar det snart barndop i Danmark….den 26 vill jag minnas det skulle vara I Mogeltonders kyrka….Har ni varit i Mogeltonder?? om inte sa skall ni passa pa nasta gang ni ar i Danmark…valdigt spaeciellt….hela Tonder regionen ar speciell och liknar mest Holland med invallningar fran havet samt pumpstationer och massor av djur pa betesvallar…….och se Ribe nar ni anda ar pa vastkusten…
  vi ser fram emot att se Sverige fyllas med barnbarn till Kungen ocksa….!!!


 4. signesigne skriver: 22 juli, 2009

  Cisse
  Jag har ingen aning om vem som är prinsar och prinsessor men Svensk Damtidning skriver ju att det fötts en liten prisessa. Men det kanske var som med Sigvard som förlorade sin titel när han gifte sig med Marianne. I Holland är de kanske inte så långsinta som i Sverige utan de har väl fått tillbaka sina titlar. Är man född till prins eller prinsessa så ska ingen kunna ta det ifrån dem.


 5. signesigne skriver: 22 juli, 2009

  Martin
  Jag har inte varit där men jag ska lägga det på minnet. Jag ska kolla på barndopet om det sänds i Svensk tv
  Ja det ska bli väldigt roligt med små prinsar och prinsessor igen i de kungliga slotten och jag tror Kungen kommer bli en underbar morfar/farfar en sån där riktig lekfarbror som ungar älskar. Jag har 2 barnbarn och snart kommer det 2 till.
  Har du barnbarn Martin?


 6. Helena M skriver: 22 juli, 2009

  Vilken liten snörvel som min mormor skulle sagt, kul för tvååringen att bli storasyster, och den lilla var bedårande,

  Kram Helena


 7. Martin skriver: 23 juli, 2009

  Signe..hehe nej inte annu men inom ca tio ar om allt gar normalt till??
  och det ar bra for jag ar inte redo att vara farfar annu….:( men det skall bli roligt for jag ar valdigt barnkaer…..barn och djur och kvinnor i den ordningen…:)


 8. Netahttp skriver: 23 juli, 2009

  Martin. Barn och djur och kvinnor, hör vi till samma kategori? Du glömde i så fall tjänstefolket.

  “Beslut och handling är ETT hos mannen och TRE hos barn, kvinnor och tjänstefolk”

  Brukade min man ibland säga, (skämtsamt?)


 9. signesigne skriver: 23 juli, 2009

  Martin du är så ung i alla fall. Dina barn (son/söner) är väl runt 15 år(kanske). Nej nu börjar jag ställa många personliga frågor till dig.Men min nyfikenhet på dig är så stor. Säg ifrån om jag är för närgången !!!


 10. Martin skriver: 23 juli, 2009

  nja “tjanstefolk” har jag val inte saaa mycket kanslor for….:) “mina hjon tar jag sjaelv hand om” sade Kapten Mannerskans i riksdagen da pensioner diskuterades….:) mina soner ar i 20 ars aldern Signe…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar