Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

En ny liten solstråle i Hollands kungahus!

22 jul, 2009, 08:46 
Agneta Nisbeth
Annons
Den nyfödda prinsessan.
Den nyfödda prinsessan.

Glädjen är stor i Holland, då landets prinspar har fått en ny liten dotter Den 5 juli såg Eliane Sophia Carolina dagens ljus i Amsterdam.

Eliane är prins Floris och prinsessan Aimee van Ornaje-Nassau, van Vollenhovens andra barn, storasyster Magali föddes 2007. Eliane föddes på VU-sjukhuset i Amsterdam och vägde 4050 gram. Föräldrarna låter hälsa att de är väldigt lyckliga över sin friska dotter.

Den 8 juli döptes flickan till Eliane, vilket betyder “sol” och enligt stolte pappa prins Floris är hon solen i deras hus.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Eliane blir därmed det tionde barnbarnet till prinsessan Margriet av Holland och Pieter van Vollenhoven. Prinsessan Margriet är syster till drottning Beatrix av Holland. Ovan ser vi en del av den lyckliga lilla familjen; pappa Floris med Magali som kramar om sin nya lillasyster.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Frank van Beek

Annons