En ny skandalbok skakar det brittiska kungahuset

charles-ste

I veckan landar en ny bok om prins Charles i de engelska bokhandlarna och innehållet ska avslöja privata detaljer om prinsens liv.

Författaren Catherine Mayer ligger bakom biografin med titeln ”Charles: The heart of a king” och hon kommer med sensationella avslöjanden om Charles och Camillas liv som äkta makar. Mayer hävdar bland annat att anledningen till det ännu lyckliga äktenskapet mellan prinsen av Wales och hertiginnan av Cornwall är att de lever som särbos.

charles-camilla-ste

Medan prins Charles bor på Highgrove House bor Camilla fortfarande kvar i sitt privata hem Ray Mill House 2,7 mil därifrån. På sin fritid kan hon alltså ägna sig åt barnbarnen medan han ostört kan påta i sin ekologiska trädgård och läsa böcker.

charles-bok

Under officiella resor ska Camilla resa i förväg för att acklimatisera sig. Utvilad möter hon sedan sin man för att ta tag i de kungliga plikterna. På så sätt sliter inte de gemensamma uppdragen på relationen. Camilla sägs också vara den som är bäst på att lirka med Charles när han inte får sin vilja igenom. Under sitt första äktenskapet kunde Charles, enligt Catherine Mayer, ilska till över omvärldens enorma intresse för Diana – han ville själv stå i centrum som prinsen av Wales. Men Camilla vet exakt när hon ska tona ner sig och när det är dags att höja rösten, enligt hovkällor.

charles-ste

Och det är ett upplägg som får kärleken att blomstra, citerar Daily Mail en källa. Källa säger att det var just denna frihet Diana aldrig kunde ge Charles.

–  Jag såg hur hon kämpade, men det gick aldrig. Men hon var så ung medan Camilla, hon har ju i princip iakttagit prinsen av Wales hela sitt liv. Ingen känner honom lika bra som hon.

elizabeth-ste

Drottning Elizabeth kommer en gång i framtiden lämna över till prins Charles.

Men hovets advokater har surnat till, skriver morgontidningen The Telegraph. Enligt Clarence House är de särskilt fundersamma över att författaren i hävdar att hon suttit ner i enskilda intervjuer med prinsen. Så har inte skett, meddelar Clarence House.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures