En rolig dag på jobbet för Mette-Marit

mette-marit-ao

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon tog emot gäster från landet som har en speciell plats i hennes hjärta…

Vårt broderland i väst har haft färgstarkt finbesök – för första gången någonsin har Indiens statsöverhuvud avlagt officiellt besök i Norge. Indiens president Mukherjee anlände i sällskap av sin dotter, Sharmistha Mukherjee, och välkomnades av kronprins Haakon.

harald-sonja-ste

Väl på Kungliga slottet i Oslo tog kung Harald, drottning Sonja och kronprinsessan Mette-Marit emot vid en högtidlig välkomstceremoni. Höstsolen lyste härligt, indiska och norska flaggor inramade borggården och bägge ländernas nationalsånger spelades.

sonja-mette-marit-ste

Vi gissar att kronprinsessan Mette-Marit tyckte det var en ovanligt rolig dag på jobbet, det är ju ingen hemlighet att Indien har en alldeles särskild plats i hennes hjärta. Kronprinsessan har gjort flera besök i landet, bland annat har hon vandrat i bergen på egen hand och träffat en ledande person inom meditation.

norska-kungafam-ste

Men nu var det alltså indiernas tur att resa till den kalla nord. På programmet stod kransnedläggning, besök i stortinget och på ett polarforskningsmuseum – samt en glittrande galamiddag med 193 gäster på Kungliga slottet.

haakon-mette-marit-ao

Av: AnnaClara Lindahl

Foto: Stella Pictures, All Over Press

Se en film från galamiddagen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=1qxa2LxBZh8