Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

En rolig dag på jobbet för Mette-Marit

14 okt, 2014, 14:51 
Agneta Nisbeth
Annons
mette-marit-ao

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon tog emot gäster från landet som har en speciell plats i hennes hjärta…

Vårt broderland i väst har haft färgstarkt finbesök – för första gången någonsin har Indiens statsöverhuvud avlagt officiellt besök i Norge. Indiens president Mukherjee anlände i sällskap av sin dotter, Sharmistha Mukherjee, och välkomnades av kronprins Haakon.

harald-sonja-ste

Väl på Kungliga slottet i Oslo tog kung Harald, drottning Sonja och kronprinsessan Mette-Marit emot vid en högtidlig välkomstceremoni. Höstsolen lyste härligt, indiska och norska flaggor inramade borggården och bägge ländernas nationalsånger spelades.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
sonja-mette-marit-ste

Vi gissar att kronprinsessan Mette-Marit tyckte det var en ovanligt rolig dag på jobbet, det är ju ingen hemlighet att Indien har en alldeles särskild plats i hennes hjärta. Kronprinsessan har gjort flera besök i landet, bland annat har hon vandrat i bergen på egen hand och träffat en ledande person inom meditation.

norska-kungafam-ste

Men nu var det alltså indiernas tur att resa till den kalla nord. På programmet stod kransnedläggning, besök i stortinget och på ett polarforskningsmuseum – samt en glittrande galamiddag med 193 gäster på Kungliga slottet.

Annons
haakon-mette-marit-ao

Av: AnnaClara Lindahl

Foto: Stella Pictures, All Over Press

Se en film från galamiddagen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=1qxa2LxBZh8

Annons