En sprallig och bubblande Victoria tog sig an 11,8 kilometer i Skåne

En sprallig och bubblande Victoria tog sig an 11,8 kilometer i Skåne

Då var det dags för nummer tolv i raden av landskapsvandringar för kronprinsessan Victoria. Och denna gång var det Skånes tur!

Sveriges sydligaste landskap fick ett kungligt besök under tisdagen när kronprinsessan styrde kosan genom vidderna.

Victoria startade sin dag i turisttäta Stenshuvuds nationalpark, ett klassiskt besök för besökare i Skåne. Men därefter var det dags för kronprinsessan att svida om till vadarbyxor. Hon skulle nämligen möta en förskoleklass från Simrislundsskolan på Naturskolan Österlen.

Naturskolan arbetar med att låta elever från förskola till gymnasium lära sig mer om natur och miljö, och tillsammans med barnen genomförde Victoria några aktiviteter i vattnet där de tittade på vilka växter och djurarter som gick att hitta i vattnet.

Strax under 12 kilometer vandrade kronprinsessan Victoria denna dag, det blev alltså en längre vandring än de senaste landskapsbesöken hon utfört. Ett av delmålen var otroligt natursköna haväng med sina sluttande gräsbeklädda kullar som tar dig rätt ner till den långa, vita stranden. En plats där många konstnärer stannar till som vill föreviga det vackra morgonljuset som stiger över havet dag efter dag. Men hon passerade även platser som Vitemölla, Stenören och Kungsmölle innan promenaden avslutades vid Brösarps station.

Läs mer: Victoria och Daniel firar Sveriges dag på Strömsholms slott

Kronprinsessan Victoria under vandringen.

Kronprinsessan Victoria under vandringen.

Kronprinsessan fick köra en grävmaskin och gräva upp en vresros.

Kronprinsessan fick köra en grävmaskin och gräva upp en vresros.

Under vandringen fick Victoria information om olika ämnen, som ett av områdets lyckade integrationsprojekt, invasiva arter och Backaleden.

Läs mer: Nytt pris till kronprinsessan Victoria – dubbelfiras på Öland i juli

Foto Stella pictures