En sprallig och bubblande Victoria tog sig an 11,8 kilometer i Skåne

13 jun, 2018, 11:00 
https://image.svenskdam.se/bild-2-200x200.jpg.jpg?imageId=5471672&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Margareta
Då var det dags för nummer tolv i raden av landskapsvandringar för kronprinsessan Victoria. Och denna gång var det Skånes tur!
Annons

Sveriges sydligaste landskap fick ett kungligt besök under tisdagen när kronprinsessan styrde kosan genom vidderna.

Victoria startade sin dag i turisttäta Stenshuvuds nationalpark, ett klassiskt besök för besökare i Skåne. Men därefter var det dags för kronprinsessan att svida om till vadarbyxor. Hon skulle nämligen möta en förskoleklass från Simrislundsskolan på Naturskolan Österlen.

Naturskolan arbetar med att låta elever från förskola till gymnasium lära sig mer om natur och miljö, och tillsammans med barnen genomförde Victoria några aktiviteter i vattnet där de tittade på vilka växter och djurarter som gick att hitta i vattnet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Strax under 12 kilometer vandrade kronprinsessan Victoria denna dag, det blev alltså en längre vandring än de senaste landskapsbesöken hon utfört. Ett av delmålen var otroligt natursköna haväng med sina sluttande gräsbeklädda kullar som tar dig rätt ner till den långa, vita stranden. En plats där många konstnärer stannar till som vill föreviga det vackra morgonljuset som stiger över havet dag efter dag. Men hon passerade även platser som Vitemölla, Stenören och Kungsmölle innan promenaden avslutades vid Brösarps station.

Kronprinsessan Victoria under vandringen.
Kronprinsessan Victoria under vandringen.
Kronprinsessan fick köra en grävmaskin och gräva upp en vresros.
Kronprinsessan fick köra en grävmaskin och gräva upp en vresros.

Under vandringen fick Victoria information om olika ämnen, som ett av områdets lyckade integrationsprojekt, invasiva arter och Backaleden.

Annons

Foto Stella pictures

Annons