Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

En väldoftande brudbukett med inslag av crème och korall

13 jun, 2015, 18:58 
Annons
carl-philip-sofia-bukett-tt

Sofias brudbukett bestod av trädgårdsrosor och den traditionella myrten från Sofiero.

Blommorna gick i olika nyanser av crème och korall och var bunden i en hängande form.

brudbukett-Sofia

Som vi tidigare har berättat är det tradition inom kungafamiljen att ha myrten från prinsessan Margaretas ursprungsplanta. En kvist från denna buske har sedan 1935 i en eller annan form förekommit i de kungliga brudbuketterna eller i håret.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
sofia

Prinsessan Margareta som 1905 gifte sig med Gustaf (VI) Adolf i St George´s kapell på Windsor Castle i England medförde till Sverige en myrtenbuske. Den växte och vårdades först på Sofiero slott och finns numera på Ulriksdals slott.

myrten

Prinsessan Ingrid som 1935 gifte sig med den danske tronföljaren tog med sig ett skott av plantan till sitt nya hemland. Sedan dess upprätthåller den danska kungafamiljen samma tradition som den svenska kungafamiljen med myrten från prinsessan Margaretas ursprungsplanta.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Scanpix, Kungahuset.se

Annons