Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Enorma presenten till prins Julian, 3, värd miljoner – Sofia ett finger med i spelet

16 jun, 2024, 09:00 
Vilken grej – här är detaljerna om den imponerande presenten.
Annons

Prinsessan Sofias och prins Carl Philips 3-årige prins Julian är kungafamiljens minsting – och ett riktigt charmtroll!

Och nu kan man tänka sig att lyckan är enorm borta på Villa Solbacken – prins Julian har fått en miljongåva som äntligen står klar.

4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!Brand logo
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!

Prins Julian har fått present värd miljoner

Svensk Damtidning kunde under fredagen berätta att prins Julian fått sitt första kungliga uppdrag – och i fokus står en gåva prinsen fick i dop-present av sitt hertigdöme.

Låt oss ta det från början. Året var 2021, och prinsparet meddelade lyckligt att de fått sin tredje son. Vid en traditionsenlig konselj berättade kungen vad den nye prinsen fått för namn – och hertigdöme.

Prins Julian, prinsessan Sofia, prins Alexander och prins Gabriel vid firandet av kungens födelsedag på Stockholm slott
Prinsparets söner växer så det knakar – nu ska Julian göra kunglig debut!Jonas Ekströmer/TT

Valet föll på Halland, och lyckan i länet var givetvis total. Det hade ju gått hela 24 år sedan de hade en hertig sist, prins Bertil.

Annons

När prins Julian skulle döpas hade de därmed slagit på stort när det kom till present. Man skulle låta bygga en lekplats i hans namn, och bygget beräknades komma att kosta upp till två miljoner kronor – det är ingen dålig prislapp!

Bygget finansierades av länsstyrelsen i Halland tillsammans med Varbergs kommun, men flera företag i länet var med och sponsrade dopgåvan.

Prins Julians kungliga debut – det händer

Och nu, tre år senare, står lekplatsen klar. Precis lagom till att prins Julian fyllt tre och kan uppskatta lekplatsen på riktigt, och det ska han få göra på måndag!

Tillsammans med Sofia och Carl Philip ska Julian med och inviga lekplatsen, bekräftar hovet för Svensk Dam. Det lär inte bli en särskilt tuff "jobbdag" – utan en dag full med lek och bus för den charmiga prinsen. Och han lär förmodligen prova att klättra på parkens mest imponerande detalj: en gigantisk havsörn i trä!

För allmänheten öppnar parken vid 14:00 med både godisregn, barnteater, skattjakt, smådjurssafari och mycket, mycket mer!

Foto: TT

Annons