Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Entreprenörens hårda ord mot kungen – bröt sitt löfte om apan

26 jun, 2022, 12:45 
AvSimon Holm Stålhand

En minst sagt a(p)surd historia.

Annons
10 kungliga saker att se fram emot 2022!Brand logo
10 kungliga saker att se fram emot 2022!

Ja, det är en märklig historia från start till mål. Men i en intervju med Hänt berättar entreprenören och den förra socialdemokratiska politikern, Jan Emanuel Johansson, 48, om sin relation till kung Carl Gustaf.

– Jag och kungen har tyckt väldigt olika i olika sammanhang. Vi hamnade till exempel i luven på varandra när jag skulle rädda apan Ola från att hamna på en djurpark i Thailand, säger Jan Emanuel och fortsätter den absurda historien.

– Apan Ola bodde hemma hos ett konstnärspar i Sverige och blev känd för svenska folket. Han var mer människa än apa. För att göra en lång historia kort såldes han runt 2004 till ett riktigt vidrigt zoo i Bangkok. Från att ha behandlats som en människa hamnade han i en vidrig bur i Thailand. Jag hade dialog med det thailändska kungahuset om Ola och i samma veva skulle kungen till Thailand. Han lovade att ha med detta på dagordningen, men av någon anledning svek han sitt löfte.

Annons

Jan Emanuels hårda ord till kungen

Jan Emanuel ansåg alltså att kungen brutit sitt löfte och när en journalist pratade med Jan Emanuel så var han minst sagt upprörd.

– En journalist ringde och frågade vad jag kände och jag sa exakt vad jag tyckte. Man kan väl säga att jag använde mig av ganska negativt laddade superlativ. Jag var så ledsen, här utsatte man Ola för ett fruktansvärt lidande. I det läget åkte jag själv ner till Thailand för att förhandla loss Ola, men då fick jag istället en tsunami i huvudet, säger han och fortsätter:

– Det är oklart. Jag har gjort efterforskningar men inte fått svar. Antagligen är han på något annat vidrigt ställe. Det här är en fruktansvärt tragisk historia som visar hur äckliga människor kan vara.

Vi vet fortfarande inte hur det gick med apan Ola, men vi hoppas att allt löste sig!

Annons