Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Erik Hellqvists uppmaning till Sofia och Carl Philip: "Jag ber er..."

28 nov, 2022, 18:00 

Prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvists ärliga ord om prinsparets relation.

Annons
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!Brand logo
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!

Vi alla minns den där soliga dagen för sju år sedan, närmare bestämt den 13 juni 2015, när kyrkklockorna ringde i Slottskyrkan i Stockholm.

Det var dagen få prins Carl Philip och prinsessan Sofia äntligen fick säga "ja" till varandra, framför vänner, familj och resten av världen.

Ett minst sagt sagolikt bröllop, som vi aldrig glömmer.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia åker kortege efter vigseln i Slottskyrkan i Stockholm.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias liv idag

Under de sju år som gått sedan prinsparet blev man och hustru har tre fantastiska småprinsar kommit till världen – Alexander, 6, Gabriel, 5, och Julian, 1.

Annons

Idag bor hela familjen i Villa Solbacken på Djurgården och i somras började Alexander på Djurgårdsskolan. Sofia, som under det senaste året har varit mammaledig med Julian, har sakta men säkert börjat återvända till sina kungliga uppdrag under de senaste månaderna.

Vid varje födelsedag eller högtid skickar prinsparet en hälsning till svenska folket på Instagram, vilket verkligen uppskattas av följarna.

Erik Hellqvists uppmaning till Sofia och Carl Philip: "Jag ber er..."

Både Sofia och Carl Philip har väldigt nära relationer till sina familjer, och ser till att barnen får spendera så mycket tid med sina far- och morföräldrar som möjligt.

Annons

På prinsparets bröllopsmiddag höll Sofias pappa Erik Hellqvist ett otroligt rörande och fint tal till sin älskade dotter och sin nya svärson.

– Kära Carl Philip. Jag minns ett av våra första möten, det skedde när jag och Marie var på motorcykelsemester och du tävlade i racing. Vi slogs genast av att du var en mycket vänlig och lättsam person. Och det viktigaste av allt, du hade Sofias bästa för ögonen, sa Erik bland annat i talet.

Sofias pappa Erik Hellqvist håller tal till prins Carl Philip och prinsessan Sofia under bröllopsmiddagen i Vita Havet på Kungliga slottet
Sofias pappa Erik Hellqvist höll ett fantastiskt vackert tal till brudparet.

– Att du och Sofia drivs av att leva ett aktivt och kreativt liv, att röra er framåt, och er gemensamma strävan efter frihetskänsla, det tror jag är vad som gör er starka tillsammans.

Annons

Erik gav även en väldigt fin uppmaning.

– Carl Philip, jag kommer inte be dig ta hand om min dotter, det har hon alltid klarat av själv. Men jag ber er fortsätta ta väl hand om varandra.

Annons