Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ernst August dömd för misshandel – får böta 2 miljoner kronor

10 mar, 2010, 10:50 
Agneta Nisbeth
Annons

Prins Ernst-August dömd att böta 2 miljoner kronor.
Prins Ernst-August dömd att böta 2 miljoner kronor.

Det fortsätter att storma kring prinsessan Caroline av Monacos make Ernst August.

Nu har prinsen av Hannover dömts för misshandel – för andra gången.

För tio år sedan misshandlade Ernst August av Hannover en hotellägare i Kenya, Josef Brunlehner. Josef anmälde prinsen och det blev rättegång. 2004 dömdes prinsen av Hannover till dagsböter, över 4 miljoner svenska kronor skulle han betala, men överklagade snabbt domen – eftersom han ansåg att den var för hård. Han var då fast besluten om att få sitt straff reducerat. I januari i år var det så åter rättegång, i vilken prinsessan Caroline dygdigt försvarade sin åtalade make:

– Det var inte särskilt hårt, det var mer en symbolisk handling, sa prinsessan Caroline då, apropå örfilarna som Ernst August hade utdelat mot Josef.

Annons

Men hustruns försvar vägde inte särskilt tungt. Visserligen fick Ernst August böterna starkt reducerade, men han ska ändå punga ut med pengar som motsvarar 40 lönedagar. Men då Ernst August vägrat avslöja sin förmögenhet och inkomst har summan utmätts till motsvarande 2 miljoner svenska kronor. Domen är inte Ernst Augusts första, 1999 dömdes han till böter för att ha attackerat en fotograf och 4 år senare, 2003, fick han sitt körkort indraget på grund av fortkörning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons