Prinsen drog kniv mot polis – fördes bort i ambulans

prinsessan Caroline prins Ernst August av Hannover

Prins Ernst August av Hannover fördes i förra veckan till psykiatriskt sjukhus efter ett dramatiskt ingripande av polis förra veckan – här är hans egna ord om händelsen.
Har du koll på snackisarna från Victoriadagen?
Slå på ljud

En obehaglig scen utspelade sig förra veckan i huset Hannover, då polis fick tillkallas mitt i natten och fysiskt övermanna prinsessan Carolines man, Ernst August, rapporterar spanska tidningen Hola.

Enligt tidningen var det Caroline som ringde polisen mitt i natten under onsdagen förra veckan och sa att maken, som hon är separerad från, ”behövde omedelbar hjälp”.

Polisen ska ha anlänt 20 minuter senare, och enligt uppgifter ska prinsen då ha varit ”extremt aggressiv och attackerat dem fysiskt”. Han ska ha hotat polisen med en kniv, som en av dem sedan slog ur handen på honom och tacklade honom till golvet. Han ska sedan ha slagit till en polis i ansiktet.

Prinsessan Caroline och prins Ernst August gifte sig 1999 men separerade 2009.

Prins Ernst August togs till psykiatrisk klinik

Eftersom risken för självskador inte kunde uteslutas togs prins Ernst August in på en psykiatrisk klinik. Men prinsen själv har en annan bild av händelsen, och berättar för tyska Kronen Zeitung att det var han själv som ringde polisen och att de attackerade honom utan anledning.

Prinsessan Caroline med dottern Alexandra, som hon har tillsammans med Ernst August.

”Jag ringde polisen, jag sa att de skulle skynda sig för jag mår väldigt dåligt. En polis slog mig, jag tror att de var berusade, det verkade iallafall så. Sen kedjade de fast mig i ambulansen, de släppte inte ut mig på fem timmar. De ville ta mig till ett rum och spraya mig. Jag stod upp hela natten, sa åt dem att inte göra det mot mig, jag är en normal människa. Jag skrek tills de släppte ut mig” har han sagt till tidningen, men medger att han nog ”slog tillbaka”.

Prinsessan Caroline av Hannover, furst Rainier och Grace Kellys äldsta dotter, har inte levt tillsammans med sin man på många år nu, men hon och hennes barn har fortfarande en nära relation med hans två söner. För tre år sedan var skandalen ett faktum när han inte dök upp på sin son Christans bröllop, men det gjorde alla prinsessan Carolines söner och döttrar, även de som inte hade några blodsband till brudgummen. Anledningen var en finansiell dispyt.

Foto: TT