Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Estelle 10 år! Johan T Lindwall om Sveriges favoritprinsessa – som är sin mamma upp i dagen

23 feb, 2022, 07:00 
Ellen Myrgård Lindén
Prinsessan Estelle fyller 10 år Johan T Lindwall blickar tillbaka

10 år med prinsessan Estelle! Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall minns den där februaridagen då hela Sverige fick en lillsessa att älska. – Hon har charmat en hel nation.

Annons
Estelle får feeling – börjar dansa till ”Hey Mickey”!Brand logo
Estelle får feeling – börjar dansa till ”Hey Mickey”!

Klockan 04.26 föddes en 51 centimeter lång, 3 280 gram tung, väldigt söt prinsessa. Mina känslor är lite all over the place”. Kommer ni ihåg prins Daniels ord?

Jag och alla andra som var där på Karolinska sjukhuset den natten minns det definitivt.

10 år sedan. Är det alltså bara 10 år sedan prinsessan Estelle föddes? För oss som följt hennes uppväxt under de här åren känns det snarare som 20 år.

Prinsessan Estelle – populärast i kungafamiljen!

Estelle har ju verkligen blivit Estelle med hela svenska folket. På de här 10 åren har Estelle tokcharmat en hel nation.

Varje år gör Svensk Damtidning en temperaturmätning hos svenska folket om kungahuset och alla dess medlemmar.

Annons

En fråga vi alltid har återkommande är vem man tycker mest om i svenska kungahuset. Ni som kan era kungligheter vet med säkerhet vilka som alltid kommer högst upp:

Prinsessan Estelle 10 år
Johan T Lindwall blickar tillbaka – 10 år med Estelle!

Mamma Victoria och lilla Estelle. Det är inte så konstigt. Estelle är en avbild av sin mamma i utseende, men de som känner henne säger att hon också är en kopia av Victoria i sätt och beteende. Hon är artig och väluppfostrad som få. Vi har de senaste åren kommit att älska den lilla familjen ute på Haga. Precis som på 40-talet när en hel nation älskade Hagasessorna och den lille nyfödde lillprinsen, vår nuvarande kung.

Estelle går i dag på exklusiva Manillaskolan ute på Kungliga Djurgården, men vännerna kring kronprinsessparet vittnar om att både Victoria och Daniel gör allt för att hon ska leva ett så normalt liv som möjligt.

Annons

Estelles två världar – drottningskola och vanligt liv i Ockelbo

Ofta är Estelle ute på Drottningholms slott hos mormor Silvia och morfar kungen. Lika ofta går färden upp till Ockelbo och farmor Ewa och farfar Olle. I Ockelbo behandlas Estelle som vem som helst – där gör man ingen skillnad för en kunglighet. Där är hon rätt och slätt Estelle. Ni minns hur länge Ockelbo skyddade Daniels relation med Victoria. Det var där de kunde utveckla sin kärlek i lugn och ro.

Prinsessan Estelle fyller 10 år
"I Ockelbo lever Estelle som vilken 10-åring som helst."

Tillbaka till den där natten igen på Karolinska sjukhuset och när Daniel efter många timmar kom ut och mötte all massmedia. Vad minns jag bäst? Daniels ord, så klart:

”När jag gick från rummet låg den lilla prinsessan på sin moders bröst och såg ut att ha det väldigt mysigt”.

Det är 10 år sedan.

Den lilla prinsessan är inte så liten längre. Nu fyller hon 10 år och det är onekligen en milstolpe i varje människas liv.

Foto: TT

Annons