Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Estelle och Oscar busade på slottet under nationaldagen

victoria oscar nationaldagen

Victoria fick sällskap under rundturen på slottet. Till svenska folkets stora glädje var även Daniel, Estelle och Oscar med på ett hörn! Och de kungliga syskonen passade på att busa i de stora salarna.
Hur mycket vet du om prins Oscar?
Slå på ljud

Det blev ett annorlunda nationaldagsfirande i år. Coronapandemin satte stopp för folkfesten men istället fick vi se kungafamiljen i helt nya sammanhang. Vad sägs till exempel om kronprinsessan Victoria som slottsguide?

Från tidig morgon till sen kväll har allmänheten kunnat följa Victoria, när hon visar upp slottets och dess pampiga salar på ett helt unikt sätt. Rundturen visade hovet på sin hemsida och i sina sociala medier. I SVT:s stora nationaldagssändning fick vi dessutom se Estelle och Oscar vid sin mammas sida.

victoria nationaldagen 2020

Victoria skötte sig utmärkt i sin roll som slottsguide!

Oscars puss-attack på mamma Victoria

Då gick hela kronprinsessfamiljen runt bland salarna – från Lovisa Ulrikas matsal till festvåningen, Vita havet. De kungliga sykonen lyssnade intresserat när mamma Victoria förklarade vad de olika rummen används till och vilka gamla kungligheter som är porträtterade på väggarna.

prins daniel prins oscar

Men vad händer här? Estelle och Oscar låtsades svimma i pappa Daniels famn.

Sedan var det förstås lite extra gulligt när Oscar ville komma upp i Victorias famn för att ge henne en puss. Eller när Estelle dansade vals i Vita havet – precis som hennes föräldrar gjorde där för snart 10 år sedan.

prins oscar kronprinsessan victoria nationaldagen 2020

Prins Oscar trivs bäst i mamma Victorias famn. Och han gav henne flera pussar under rundturen!

estelle

Estelle ville prova på att dansa vals – på samma plats där hennes föräldrar dansade sin bröllopsvals för snart 10 år sedan!

Foto: SVT