Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Estelle och Oscar träffar Bolibompa-draken

08 sep, 2019, 12:43 
prins daniels lopp i Hagaparken prinsessan estelle
Fullt ös! För sjunde året i rad arrangeras Gen-Pep dagen och Prins Daniels lopp i Hagaparken. Nytt får i år är dock Bolibompa-drakens närvaro och prinsessan Estelle kunde inte vara gladare.
Annons

1500 barn. Bolibompadraken. Och hela härliga kronprinsessfamiljen! I dag är det fullt ös på Victorias och Daniels hemmaplan i Hagaparken.

Prins Daniel delar ut medaljer i Hagaparken

Gen Pep-dagen arrangeras för sjunde gången och Estelle ska snart vara med och springa i Prins Daniels Lopp, med nummer 477 på magen. Men 1500 barn betyder också 1500 medaljer att dela ut för prins Daniel. Med ingen fara, han kan faktiskt inte tänka sig ett trevligare söndagsnöje:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prins daniels lopp i Hagaparken
1500 barn och alla får de medalj av självaste prinsen!

– Ja medaljerna är det jag ser fram emot allra mest! Det, och att få gratta alla barnen!

Annons

Prins Oscar satt tryggt i Victorias famn

Som ni förstår är det ett myller av ungar på Gustav III:s stora gräsplan framför Koppartälten och Victoria och Daniel minglar runt med prins Oscar, 3, medan prinsessan Estelle, 7, snurrar runt med sin kompisar.

victoria tog med prins Oscar till Gen-Pep-dagen
Bredvid Victoria (t v) syns kronprinsessparets vän Peder Dinkelspiel.

Precis som förra året har Victoria och Daniel också sällskap av sina vänner Caroline och Peder Dinkelspiel – och deras gulliga cockapoo. Den spejar prins Oscar nyfiket på! Fast höjdpunkten var nog ändå när han fick träffa Bolibompadraken…

Annons

Bolibompa-draken var dagens höjdpunkt

Det är massor av prova på-aktiviteter på gång i septembersolen och prinsessan Estelle har både hunnit testa hur det är att köra rullstolsrace och att gå på lina.

prinsessan estelle prins daniels lopp
Prinsessan Estelle tackade inte nej till ett rullstolsrace!

Ja, som ni hör handlar allt om att hitta rörelseglädjen. Många barn och ungdomar sitter stilla alldeles för mycket och rör på sig för lite och Victoria och Daniel och deras stiftelse satsar allt på att ändra på det.

prinsessan Estelle med Bolibompa-draken
Estelle hängde hellre med sina kompisar än föräldrarna.

Svensk Damtidning är på plats här i Hagaparken hela dagen! Följs oss här, på svenskdam.se, och på Instagram-stories, @svenskdamtidning.

Foto: TT

Annons