Estelles älskling! Så gick det till när hon fick ponnyn Viktor

estelle ponnyn viktor

Prinsessan Estelle är en riktig hästjej. Så fort hon får chansen tar hon en ridtur med ponnyn Viktor. Vi berättar mer om honom – och vad som hände med Estelles förra häst!

Glad Lucia! Victoria och Daniel firar dagen med tre nya bilder på Estelle och Oscar. Prinsessan och lillprinsen började nämligen morgonen med att lussa på Hovstallet.

“Med ljus i sina kronor kommer Prinsessan Estelle och Prins Oscar med hälsning om julefrid. Glad luciadag!”, skriver Kungahuset på sin Instagram.

etelles ponny viktor

Prinsessan Estelle, som lucia, och ponnyn Viktor.

En av bilderna visar hur Estelle lussar på den egna ponnyn Viktor – iförd luciakrona. Ser ni föresten att Viktor också är pyntad, dagen till ära? Han har fått en specialsydd tomteluva att trä över öronen!

Estelle är en riktig hästjej och för tre år sedan fick hon sin älskade Viktor. Han är en vit welshponny, som bor på Hovstallet.

– Estelle ÄLSKAR verkligen sin häst. Hon är här och hjälper till att sköta om honom. Hon ryktar, borstar och kratsar hovar, har hovstallmästare Ulf Gunnehed berättat för Svensk Damtidning.

Ponnyn är 21 år och mäter hela 1,20 meter i mankhöjd. Att han är så pass stor gör att prinsessan Estelle kommer att kunna rida honom i många år till.

Prinsessan Leonore är, även hon, väldigt förtjust i Viktor. När hon är i Stockholm (och bor på Hovstallet) lånar Estelle gärna ut sin ponny till kusinen.

Prinsessan Estelle red tidigare på shetlandsponnyn Frozza, som Victoria och Daniel fick i lysningspresent.

– Men hon var inte snäll, har en person ur stallpersonalen berättat för Svensk Damtidning.

Foto: TT, Sara Friberg, Linda Broström/Kungahuset.se