Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Estelles drottningskola fortsätter – så uppfostras hon

29 dec, 2019, 07:00 
AvEmma Sanderberg
En dag kommer prinsessan Estelle ta över stafettpinnen som drottning av Sverige. Ett hedersfyllt uppdrag som kräver förberedelse. I år har drottningskolan satt igång ordentligt!
Annons
Har du koll på tronföljden?Brand logo
Har du koll på tronföljden?

Trots att det känns som alldeles nyligen som nyheten kom om att kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade fått en dotter, börjar prinsessan Estelle nu skolas in i den så kallade “drottningskolan”. I februari fyller Estelle 8 år och eftersom hennes framtid redan är utstakad som först kronprinsessa och sedan drottning, är det bättre att börja förr snarare än senare.

Estelle besökte Östergötland som tvååring

Prinsessan Estelle gjorde sitt första uppdrag som tvååring, när hon besökte sitt egna hertiginnedöme Östergötland 2014. Där invigde hon stigen Estelles Sagostig som hon fått namngiven efter sig i samband med dopet. Redan då, endast två år gammal, tog Estelle i hand med de hon mötte!

Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle tog i hand redan som tvååring vid sitt första officiella uppdrag.

Hur går då en drottningskola till? Kronprinsessan Victoria har som plan att Estelle först ska lära sig om kungafamiljen och dess historia, för att sedan gå vidare och lära känna och förstå Sveriges historia.

Annons
Prinsessan Estelle

Bara i år har prinsessan Estelle besökt Skattkammaren, Bernadottebiblioteket och Kungliga Husgerådskammaren för att få en inblick kring monarkins historia. Först ut var Skattkammaren, ett ganska spännande studiebesök för en 7-åring. Estelle fick där se sin egen drottningkrona från 1854 och kikade på dopfunten som användes vid hennes eget dop.

Prinsessan Estelle

En månad senare var det dags att besöka den Kungliga Husgerådskammaren. Prins Oscar följde också med Victoria och Estelle för att titta på de kungliga slottens möbler, prydnadsföremål, mattor, gardiner och tapeter.

Annons
Estelle, Victoria och kungen

Dagen efter den Kungliga Husgerådskammaren tog kronprinsessan och kungen med sig Estelle till Bernadottebiblioteket. Biblioteket ligger i Kungliga slottet och där förvaras över hundratusen böcker som tillhört ätten Bernadottes kungar och drottningar. Extra mysigt besök eftersom morfar var med!

Prinsessan Estelle har alltid ett leende på läpparna och står tryggt bredvid mamma när hon deltar i officiella sammanhang. Victoria kommer lära Estelle allt hon kan!

Foto: Henrik Garlöv, Kungl. Hovstaterna, TT

Annons