Estelles gest till Ewa Westling – mitt i den svåra tiden

Estelles gest till Ewa Westling – mitt i den svåra tiden

Det blir en jul full av saknad för alla som inte får träffa sina barnbarn, och det drabbar bland annat prins Daniels mamma Ewa.
Kungaparet önskar glad färde advent – kika in på Drottningholm!
Slå på ljud

I år är inget som det brukar på grund av pandemin och julafton är såklart inget undantag. Istället för Nobelfest och julig glamour har vi fått videoklipp från vart och ett av de kungliga familjerna under varje adventssöndag i december, och det man kunnat ändra har gått från fysiska möten till digitala.

I kungafamiljen har det gått vågor av oro allt sedan det uppdagades att Carl Philip och Sofia testat positivt för coronaviruset, men lyckligtvis hade de bara milda symptom och ingen annan i kungafamiljen var smittad. Detta trots att de alla besökt Walther Sommerlaths begravning bara någon vecka tidigare.

Nästa kris var runt knuten – Estelle måste anpassa sig

Kort därefter drabbades flera elever på prinsessan Estelles skola Campus Manilla av coronaviruset, men även där hade de tur. Prinsessan hade redan varit hemma den veckan på grund av förkylningssymptom, som återigen visade sig inte vara corona.

ewa westling

Estelle och farmor Ewa Westling är mycket fästa vid varandra!

TT

Men med de erfarenheterna i bakhuvudet är det inte svårt att förstå att kronprinsessan med familj väljer att hålla sig till coronasäkra, ofta digitala alternativ. Beskedet från hovet har varit tydligt, informationschefen Margareta Thorgren har meddelat att hela det kungliga julfirandet helt och hållet följer restriktionerna: Kontakten med barnen och barnbarnen blir bara på distans. Men det går ju faktiskt nästan precis lika bra för prinsessan Estelle att hälsa god jul till farmor Ewa och gänget över videosamtal, som många andra också måste göra i år.

Även kungaparet firar såklart med lämpliga restriktioner – så tar kungaparet med sig hunden Brandie och åker till sitt mer avslappnade lantslott Stenhammar utanför Flen? Nej, så blir det inte säger hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Kungaparet firar julen och drottningens födelsedag på Drottningholm.

Det är ju där som kungen har firat alla julaftnar i hela sitt liv.