Estelles lyckliga besked till farmor Ewa – mitt i svåra tiden

Estelles fina gest till farmor Ewa.

Coronapandemin har lett till en rad tråkiga besked för prinsessan Estelle, men nu kommer äntligen ett lyckligt besked från henne till farmor Ewa – mitt i svåra tiden

503 Service Unavailable

Prinsessan Estelle har minst sagt haft en omtumlande vår. Bland annat fick hennes skola Campus Manilla stänga akut veckan efter sportlovet på grund av en coronasmittad elev och pandemin har gjort att i stort sett ingenting i kungahusets vardag är sig likt.

Nu väntar Estelles allra första sommarlov – till prinsessans stora glädje förstås. Länge såg det ut som att sommaren skulle se betydligt mer annorlunda ut än vanligt, men som tur är har en del glädjande besked kommit mitt i svåra tiden. På grund av de tidigare reserestriktionerna som regeringen satt upp var det till exempel länge oklart om mamma Victoria och resten av familjen ens skulle kunna ta sig ner till Öland i tid till Victoriadagen.

Estelles fina fest till farmor Ewa

Tidigare i juni släpptes dock restriktionerna något och gränsen på max två timmars restid hemifrån hävdes. Därmed öppnades möjligheten för Estelle – och kronprinsessfamiljen – att delta på Victoriadagen igen.

Men även om sommarslottet Solliden väntar med sol, bad och fest kommer mycket att inte vara som vanligt. Om farmor Ewa och farfar Olle kommer på besök kommer de till exempel inte att kunna krama om varandra utan hålla avstånd på två meter för att undvika smitta. Kanske lite extra tråkigt för Estelle då hon har en väldigt nära relation till sin farmor och trivs väldigt bra på Smältvägen i Ockelbo. När hon och Oscar är i Ockelbo kan de bete sig som vilka barn som helt – utan kungliga plikter.

På grund av coronapandemin har de fått lov att hålla kontakt på andra sätt. Estelle pratar till exempel ofta med farmor Ewa i telefon – via FaceTime. Ett enkelt och mysigt sätt att hålla kontakt med barn och barnbarn, i coronatider.

Foto: TT