Estelles nya hobby: "Älskar att röra på sig"

Prinsessan Estelle har en ny hobby. Nu har lillsessan börjat med dans.
Estelle-Ste1

Förra året avslöjade Svensk Damtidning att prinsessan Estelle börjat i något som heter Knatteskutt, en aktivitet för barn. Nu har lillsessan fördjupat sin idrottskarriär med ännu en aktivitet: dans. Sedan en tid tillbaka går prinsessan Estelle och dansar på dansskolan Base23, grundad av ballerinan Anneli Alhanko, skriver Expressen.

“Base23 ligger på Östermalm i Stockholm och har i flera år varit det självklara stället för överklassen kring kungafamiljen som vill sätta sina barn i olika dansskolor. Estelle som i vintras fyllde fyra år är med i dansskolans kurs “BaseKids”, en kurs för elever mellan tre till tio år”, skriver Expressen.

I kursen får barnen, bland annat, ära sig koreografier och vara med och skapa danser på ett lekfullt sätt.

EstelleOscar2

Estelle gillar att röra på sig, det har vi fått se vid ett flertal tilfällen. Dessutom har prins Daniel vittnat om att han och Victoria har en aktiv liten tjej därhemma.

– Hon gillar att röra på sig. På förskolan rör de sig nästan hela dagarna. De är utomhus nästan hela tiden. Vi gillar att vara ute i skogen, gillar att göra aktiviteter. Det är mycket pulkaåkning på vintern, berättade Daniel i somras, under en intervju som gjordes på plats i Almedalen då han och Victoria lanserade projektet Generation Pep.

Av: Johanna Lejon

Foto: All Over Press, Stella Pictures, Kate Gabor/Kungahuset