Estelles ord till Silvia – som ingen annan fick höra

Estelles ord till Silvia – som ingen annan fick höra

Relationen mellan en mormor och hennes barnbarn är något alldeles speciellt, det fick Silvia uppleva när Estelle föddes. Sedan dess har deras band bara vuxit sig starkare!
Estelle och Oscar busar loss på Solliden!
Slå på ljud

När Estelle föddes var det inte bara den första nya prinsessan som fötts i kungahuset sedan Madeleine, det var också första gången drottning Silvia blev mormor. Allt sedan dess har Silvia haft ett speciellt band med Estelle.

Vi har sett dem tillsammans i flera olika sammanhang, bland annat på firandet av drottningens 75-årsdag i vintras, då Estelle fick följa med på teater.

Silvia har umgåtts mest med Estelle

Eftersom Estelle är kungaparets första barnbarn har drottningen haft tid att umgås med prinsessan på tu man hand, innan de andra kusinerna kom till världen. Victorias och Daniels dotter är också den, i kusinskaren, som har deltagit vid flest kungliga högtider och vid de tillfällena tyr hon sig ofta till drottningen. Silvia utstrålar ett lugn och en lekfullhet som får barnbarnen att vilja vara nära sin mormor, precis hela tiden.

Estelle älskar att umgås med mormor!

TT

I en intervju med Malou när prinsessan var liten berättade hon om hur det kunde låta när Estelle lärt sig prata. Det var inte svårt att få prinsessan att våga säga precis vad hon nu hade på hjärtat, särskilt inte med mormor närvarande!

– Lilla Estelle säger saker och tänker saker som verkligen är riktigt roliga. Hon är väldigt livlig, säger drottning Silvia till Malou.

Silvia är en närvarande mormor

Hon berättar också att hon försöker vara extra närvarande för sina barnbarn, något hon medger att hon inte alltid lyckades med när hennes egna barn var små.

De hittar på allt möjligt tillsammans!

TT

– Att få egna barn var naturligtvis fint och speciellt, men med barnbarnen känner man sig ännu närmare. De är livets efterrätt, berättar hon.

På grund av restriktionerna fick Silvia göra en lång paus från att träffa sina barnbarn, men förhoppningsvis går det lite lättare nu, med anpassningar såklart!