Estelles relation med drottning Silvia och Ewa Westling

prinsessan estelles relation med drottning silvia och ewa westling

Prinsessan Estelle är drottning Silvias och Ewa Westlings lilla ögonsten. Men umgänget hemma på Drottningholm respektive i Ockelbo ser helt annorlunda ut.

Utåt sett har inte Silvia och Daniels mamma, Ewa Westling, så många saker gemensamt. Medan drottning reser världen över för att representera Sverige vid sidan av kungen lever Ewa ett stillsamt pensionärsliv på Smältvägen i Ockelbo.

Men en sak förenar dem. De älskar barnbarnet Estelle över allting annat. Och lillebror Oscar förstås.

prinsessan estelle ewa westling

Estelle har både mormor Silvia och farmor Ewa som sina stora idoler. Men hennes umgänge med dem ser helt olika ut.

Att de är två, helt olika världar, som möter Estelle när hon kommer hem till mormor respektive farmor förstår vem som helst. Drottningen arbetar mer än de flesta 76-åringar och är ofta upptagen på helgerna. Däremot träffar hon Estelle och Oscar ofta eftersom de båda bor i Stockholm. Men träffarna blir betydligt kortare än dem hemma i Ockelbo.

Prinsessan Estelles skilda världar

När Victoria och Daniel tar med barnen till det faluröda kedjehuset på Smältvägen är det fullt fokus på lek och bus. Ewa har all tid i världen och behöver inte förhålla sig till något officiellt schema, där tider måste passas till punkt och pricka. Hon gick i pension från arbetet på Postgirot Bank för flera år sedan och står alltid redo, med öppna armar, när Estelle har lov eller studiedagar.

LÄS MER: GLÄDJEBESKEDET TILL ESTELLE – MITT I KAOSET

Drottningen måste ju boka in barnbarnstid i sin kalender. Även om hon ibland skulle vilja vara mer spontan är det ett helt maskineri och en stab som behöver informeras om hon plötsligt skulle vilja flytta om evenemang i kalender.

Mormor Silvia måste boka in barnbarnstid i kalendern

Visst finns Silvia alltid där för sina barn och barnen men hon har också ett helt land som räknar med att få se henne på diverse tillställningar och representationsresor.

ewa westling prinsessan Estelle

Hemma hos farmor Ewa är det lek och bus långt borta från det kungliga strålkastarljuset.

Utflykterna med farmor Ewa

Makarna Westling lever ett liv långt borta från den kungliga glansen. De har aldrig haft någon behov av att tala med media eller att synas i offentligheter, utan lever sitt liv i Ockelbo – precis som de alltid har gjort. Det gör att Estelle och Oscar får vara helt vanliga så fort de kommer hem till farmor och farfar. Där är de aldrig några fotografer som lurar bakom hörnet och invånarna i Ockelbo har alltid lämnat kronprinsessfamiljen i fred. Estelle kan helt enkelt gå runt på gatorna som vilken 8-åring som helst. Och ibland tar Ewa även med henne till Gävle för att hälsa på faster Anna Westling Söderström och farbror Mikael.

Men att åka hem till mormor och morfar, och deras 192 rum på Drottningholm, är förstås också en upplevelse. Och Silvia är extremt duktig på att ta vara på nuet. Hon leker, busar och pysslar med Estelle i de pampiga slottskorridorerna.

– Mormor kan alla trix i världen, har Estelle berättat i en hovets julfilmer.

Foto: TT