Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ett år efter Charlenes våldsamma krasch – Alberts hjärtskärande ord

03 nov, 2022, 18:00 

Det har gått ett år sedan den fruktansvärda tiden.

Annons
5 saker du inte visste om furstinnan CharleneBrand logo
5 saker du inte visste om furstinnan Charlene

2021 var ett tufft år för furstinnan Charlene.

Hon kämpade med både fysiska och psykiska besvär och tvingades vara ifrån sin familj i flera månader – först i Sydafrika och sedan på en klinik i Schweiz.

Det var först under våren 2022 som hon var tillräckligt frisk för att återvända till Monaco för gott.

Ett år har gått sedan furstinnan Charlenes krasch

Det har gått nästa exakt ett år sedan Charlenes tillstånd var som allra värst.

Under hösten 2021 började situationen till en början se ljus ut när furstinnan äntligen kunde återförenas med furst Albert och tvillingarna Gabriella och Jacques, 7, – efter drygt ett halvår isär.

Annons

Familjen hade kommit på besök hos Charlene i Sydafrika, eftersom hon själv inte kunde flyga pågrund av att hon nyligen opererats för bihåleinflammation.

Men när Albert och tvillingarna skulle bege sig hem igen och därmed säga adjö till Charlene kollapsade hon totalt – och tvingades föras till sjukhus i ambulans. Lyckligtvis kunde hon skrivas ut dagen därpå, efter att ha fått en utmärkt behandling av läkarna.

Men dramatiken var långt ifrån över.

Charlene återvände till Monaco i november 2021, efter några extremt tuffa månader i Sydafrika.

Furst Alberts hjärtskärande ord om Charlene: "Blev för mycket"

När Charlene äntligen kunde lämna Sydafrika i slutet av förra året dröjde det inte länge tills hon behövde lämna Monaco igen. Denna gång för att läggas in på den privata kliniken Paracelsus Recovery i Schweiz, som riktar in sig på beroendeproblematik och psykisk ohälsa.

Annons

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen, sa furst Albert i en intervju med People i november 2021.

När den här bilden togs, 17 november förra året, mådde Charlene inte alls bra. Bara dagar senare lades hon in på kliniken i Schweiz.

Han sa även att barnen förstod att deras mamma var trött och ”inte riktigt sig själv”.

– De saknar henne förstås, men de förstår.

Många minns dessa hjärtskärande bilder på tvillingarna, som togs dagarna efter att Charlene tvingats flytta in på kliniken i Schweiz.

Men i mars i år kunde Charlene återvända till Monaco igen – och denna gång verkar det som att hon stannar för gott.

Under de senaste månaderna har hon både sett piggare och gladare ut och framförallt så har hon umgåtts massor med hennes älskade barn.

Folket i Monaco, och människor runtom i världen, är förstås otroligt glada över att se att furstinnan mår så mycket bättre idag än för ett år sedan.

Charlene är så otroligt stark.
Annons