Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ett år efter Noppes död – så minns vi honom

28 feb, 2018, 07:00 
AvRed Aktionen
Ett år har gått sedan kungens barndomsvän Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt lämnade jordelivet. Sedan dess har året varit en kamp för hans närmsta, inte minst för änkan Lee.
Annons

Idag har det gått ett år sedan Noppe Lewenhaupt gick bort. Begravningen hölls fyra veckor senare i Hedvig Eleonora kyrka för över 700 gäster, och sedan dess har året präglats av både sorg men också av glada minnen.

Lee Lewenhaupt och sonen Leonard på Noppes begravning.

Svensk Damtidning träffade änkan Lee Lewenhaupt på ”Noppes” årliga golftävling ”Noppe Golf Open”, drygt två månader efter hans tragiska död. Hon hade då fortfarande svårt att prata om saknaden efter sin livskamrat.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Han var mitt allt. Det har gått kort tid och varje dag är en sådan stor sorg att han är borta. En del dagar är svårare, en del lite lättare.

I samma stund passade även styvsonen Leonard på att hylla sin bonuspappa för den glädjespridaren som han var.

Annons

– För oss, och även för många av Noppes vänner, lever han kvar genom allt han byggt upp kring sig. Den här dagen ska vara glädjens dag, precis så som Noppe var.

Men för Lee har också makens bortgång väckt frågor. I somras berättade hon i en intervju med Expressen om frågorna som hon handskats med.

– Man vill veta varför? Kan de ha varit något med hälsan, kan det ha varit ekonomiskt, kan det ha varit något annat? Om det var något av detta, så skulle det vara lättare för mig att gå vidare. Men det är inte det, sa hon då.

Sedan dess har hon tillsammans med sonen Leonard gjort saker som ”Noppe” brann för. Gemensamt delade de ut pris på skyttetävlingen ”Noppe Shooting Cup” och anordnade även hans årliga sommarfest på Café Opera i Stockholm. Hon har också sålt parets exklusiva lägenhet på Östermalm.

Av: Amanda Lundin

Foto: IBL

Annons