Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ett riktigt vårtecken: Drottning Margrethes premiärtur

07 maj, 2009, 07:08 
Agneta Nisbeth
Ett säkert sommartecken är att danska drottning Margrethe och prins Henrik tar en premiärtur på havet med Dannebrogen.
Annons

I Danmark välkomnades försommaren med barnskrik. I går, den fjärde maj kom en ny lillprins till världen då prins Joachim och hans Marie blev föräldrar till en söt liten kille.

Hela kungafamiljen är givetvis överlycklig över nedkomsten, redan häromveckan märktes det hur drottning Margrethe fullständigt lyste av glädje. Ändå visste drottningen inte att det då bara var dagar kvar innan hon skulle bli farmor för femte gången, nedkomsten var ju inte beräknad förrän den 16 maj.

Margrethes humör var på topp

I stilfull beige dräkt och matchande hatt med maken Henrik i släptåg bestämde sig drottningen för att känna havsvindarna blåsa i håret. Och visst kändes det att sommaren är på ingång, och i och med sommarvärmen är det också obligatoriskt med en båttur – på Dannebrogen givetvis! Med ett stort leende på läpparna lät drottning Margrethe vindarna smeka hennes ansikte. Att humöret var på topp, det gick inte att ta miste på.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Fredriksson

Foto: TT

Annons