Eva O'Neill och Leonore är lika som bär

Eva O'neill och Leonore

Liknar hon mamma Madeleine? Nej, inte bara! Lilla Leonore är också en avbild av sin farmor, Eva O'Neill.

Den blonda håret, de markerade ögonbrynen och den fylliga munnen! Prinsessan Leonore är onekligen en kopia av sin farmor, Chris mamma Eva O’Neill. Flera av er läsare har kommenterat de många likheterna och efter att ha studerat prinsessan Madeleines nya foto av dottern kan vi inte annat än att hålla med! Nog är Leonore och Eva lika alltid.

Det var under förra veckan, den 20 februari, som Madeleines lilla dotter fyllde sex år. Traditionsenligt delade Madeleine med sig av en bild på födelsedagsbarnet, där Leonore står bredvid båtar och ett vatten. Hon bär en klänning med små ananas-frukter och ett sött diadem med pärlor. Bilden är ursöt! Och ja, Leonore är otroligt lik sin pappas mamma.

Foto har hyllats av såväl svensk som internationell press. ”Princess Leonore is growing up fast! Princess Madeleine of Sweden’s daughter turned 6 on Thursday, and the proud mom shared a new photo of the birthday girl on her Instagram page to celebrate the occasion”, skrev amerikanska People Magazine.

“Happy birthday to our sunshine! You make us smile everyday!!”, slog Madeleine fast i fotots bildtext!

Därifrån kommer Chris O’Neills mamma Eva

Eva O’Neill är ett spännande inslag i den svenska kungafamiljen. Och kanske är det därför som hon fått smeknamnet ”kungafamiljens Greta Garbro”. Vem är hon egentligen, och hur är hon? Eva är född i forna Tjeckoslovakien och har, genom åren, klättrat upp i den brittiska societeten. Både med hjälp av de män hon förälskat sig i men också för att hon är ”en social kameleont”, enligt vännernas beskrivningar. Eva kan föra sig i alla typer av sammanhang, precis som sonen Chris. Hon är varm och öppen och kunnig – inte minst inom kultur och musik.

Eva O’Neill på Leonores dop.

Eva O’Neill och Sofia på prins Nicolas dop.

Eva O’Neill sommaren 2019.

En ung Eva O’Neill med prinsessan Diana (ovan).

Dessutom är hon en älskande mamma som uppfostrat tre barn. Chris systrar Tatjana och Natasha, och så Chris O’Neill då.

Ja, döm själva baserat på bilderna ovan. Hur lika är Leonore och Eva? Vårt utlåtande? Oerhört!

Foto: Prinsessan Madeleines Instagram, TT