Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Eva O'Neill - sådan är hon

29 okt, 2012, 10:03 
Agneta Nisbeth
Silvia och Eva har mycket att prata om. Madeleines blivande svärmor visar sig passa perfekt ihop med drottning Silvia
Annons

Nyheten om prinsessan Madeleines förlovning slog ned som en bomb för alla frukosterande svenskar. Men för drottningen var det knappast hett stoff. Hon har ju vetat om dotterns hemlighet ett bra tag och har det senaste året stiftat bekantskap med Chris och även hans mamma, Eva Maria O’Neill, 69.

Svärmorsdröm

Silvia och Eva sägs ha blivit riktigt goda vänner och har mycket gemensamt.

– Chris är en svärmorsdröm, berättade drottning Silvia till Svensk Damtidnings reporter Johanna Lejon i går efter besöket på Samhall i Jordbro.

Annons

Jämngamla

De är båda jämngamla har flera barn och uppväxta i tysktalande länder, Eva i Tyskland och Österrike och Silvia i Tyskland. Hon pendlar mellan sina olika hem i New York, London, Florida och München. Vår drottning har starka band till München, Bayerns stora stad där Silvia arbetade som ung – och mötte sin livs kärlek, Carl Gustaf.

Eva O’Neill har tre barn, två flickor Tatiana samt Natascha och en pojke, Chris. Ni ser Eva med sina döttrar på bilden här intill. Och som bekant har ju vår drottning också tre barn, en pojke och två flickor!

Annons

Olika pappor

Evas tre barn har tre olika pappor, som Eva har varit gift med. Chris Storasyster, Tatiana, lever i ett17oo-talsgods i England med sin adlige man Henry D’Abo och deras tre barn.

Talar tyska

Chris andra syster, Natascha, tidigare redaktör på magasinet Tatler, är gift med den österrikiske greven Ernst Abensperg und Traun. När Silvia och Eva träffas talar de tyska med varandra. Och vad pratar de om?

Tre saker ligger dem varmt om hjärtat. Det första är välgörenhet. Silvia har en rad hjärtefrågor som hon vurmar för. Childhood Foundation speciellt, och lycklig blev drottningen när Chris O’Neill i ett nafs donerade nästan en miljon till stiftelsen!

Annons

Kungliga salonger

Amadeus Weekend i Saltzburg är en årlig välgörenhetstillställning, som Eva O’Neill arrangerar tillsammans med förmögne vännen Donald Kahn. Eva tillhör gräddan av europeisk societet och är lika van att vistas i kungliga salonger som drottning Silvia. Flera av bilderna här intill kommer just därifrån.

Barnbarn

Det andra som damerna gärna diskuterar är barnbarn. Lilla Estelle är mormors ögonsten. Eva har fem barnbarn som hon gärna skämmer bort. Det tredje som dessa “svärmödrar” förstås har mest gemensamt är – nyförlovade barnen Madeleine och Chris!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All Over Press, Patrick Demarchelier/Kungahuset.se, Gabor/Kungahuset.se och Stella Pictures

Läs även:

Annons