Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Eva O'Neills osannolika resa

24 nov, 2019, 17:00 
Ellen Myrgård Lindén
eva oneills liv
Hon har kallats för kungafamiljens "Greta Garbo" men Eva O'Neill har inte alltid befunnit sig i den brittiska societeten. Nej, faktum är att hennes barndom präglas av ett stort trauma.
Annons

Societetslejon och mingelproffs men så har det inte alltid sett ut. Chris mamma, Eva O’Neill, är otroligt hemlighetsfull när det kommer att berätta om sin bakgrund. Men vad vi vet är i alla fall att hon inte föddes in i det internationella jetset-livet. Nej, Eva är född i forna Tjeckoslovakien och har klättrat upp i den brittiska societet. Både med hjälp av de män hon förälskat sig i men också för att hon är “en social kameleont”, enligt vännernas beskrivningar.

Under 80-talet umgicks Eva O’Neill med Donald Trump och hans exfru Ivana.

Under 80-talet var Eva bästa väninna med president Donald Trumps exhustru Ivana Trump. Duon var ute och minglade och rörde sig i de fina salongerna. Den vänskapen ledde i förlängningen till att Chris mamma knöt ännu fler mäktiga kontakter. Och det påstås till och att hon har haft en kärleksrelation med självaste prins Charles(!).

Eva är ett mingel-lejon av rang. Här är hon sommarfin i axelbandslös klänning i ljus spets.
Från en barndom, som vändes uppochner, till ett liv i lyx. Eva O’Neill har verkligen gjort en resa!

En stor del av befolkningen i Karlovy Vary var tyskar, men efter nazisternas fall blev flera miljoner invånare i den tyska delen av Tjeckoslovakien utkastade och deras egendom konfiskerades. De transporterades till Tyskland via järnvägen och väldigt dramatiska former. Några av dem som tvingades fly var Chris O’Neills mormor, morfar, hans mamma Eva och hennes storasyster. Eva hette på den tiden Walter i efternamn.

Annons

Så blev Eva O’Neill en del av den brittiska societeten

– De blev alla utkastade från sina hem. Eva var bara ett litet barn. Det var så klart en skrämmande upplevelse när de bokstavligt blev utkörda ur landet, tiotusentals åt gången. Det var under dåliga förhållanden också. De tvingades överge allt de hade och blev flyktingar helt enkelt, har en nära vän till familjen berättat.

Victoria samtalar med Chris mamma och syster.
Eva samtalar med kronprinsessan Victoria under ett besök i Stockholm.

Innan flykten hade familjen Walter varit en av de mest förmögna familjerna i området och att förlora all sin egendom var förstås en stor sorg.

Men när man ser Eva i dag känns det livet långt borta. Hon har en riktig filmstjärneaura, med fluffiga pälsar och stora hattar, och med döttrarna Tatiana och Natascha vid sin sida ser hon alltid så stolt ut. Hon har verkligen gett dem alla förutsättningar att lyckas i livet och sonen Chris har ju till och med gått och gift sig med en svensk prinsessa!

I 20 år var Eva gift med stjärnadvokaten Wolfgang Seybold och innan dess var hon tillsammans med Chris pappa, finansmannen Paul Cesario O’Neill.

I dag bor Eva i det exklusiva området Belgravia utanför London. Hon åker ofta till Miami, för att hälsa på Madeleine och Chris, och ägde även ett hus där tidigare.

Foto: TT

Annons