Eva Röse i projekt med Carl Philip och Sofia – delar med sig om egna erfarenheter kring dyslexi

Eva Röse Älskade dyslexi prinsparets stiftelse

Skådespelaren Eva Röse programleder samtalsserien Älskade Dyslexi för Storytel och i samarbete med Prinsparets stiftelse. Tillsammans med spännande gäster delar hon med sig om egna erfarenheter, som föräldrar till barn med dyslexi.
Slå på ljud

– Jag har som förälder erfarenhet av dyslexins mörka och ljusa sidor och har haft min beskärda del av kampen med skola, omvärld, självkänsla och bokstäver. Det har varit helt fantastiskt att möta de här otroliga personerna i samtalsserien som kommer med så mycket kunskap, erfarenhet och enastående inspiration för människor i liknande sits som mig själv.

Eva Röse programleder ny samtalsserie om dyslexi

Så låter det när Eva Röse, programledare för den nya samtalsserien Älskade Dyslexi, beskriver sina personliga kunskaper om dyslexi. Serien släpps exklusivt på Storytel den 24 september och serien är ett initiativ i samarbete med Prinsparets stiftelse.

Här hittar du alla gäster i Älskade dyslexi

Några av de gäster som gäster Eva Röse, under hösten, är Kristin Kaspersen, Filip Poon och Julia Dufvenius Wollter. Skådespelarkollegan Julia Dufvenius Wollter berättar till exempel hur hon under skoltiden fick dölja en stor del av sig själv och konstant gick runt med en stress om att hamna i specialklass.

"Hösten 2020 kom ljudboken Älskade dyslexi som snabbt fick många fina betyg i Storytels app och nominerades till Fakta-kategorin i Storytel Awards. Samarbetet mellan Prinsparets Stiftelse och Storytel syftar till att sprida kunskap och nyansera bilden av dyslexi, samt skapa ökad förståelse och respekt för dyslektiker", skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Foto: TT