Ewa Westling får inte träffa Estelle och Oscar

ewa westling får inte träffa barnbarnen estelle och oscar
Estelle och Oscar påverkar av coronaviruset och experternas restriktioner. Just nu får de till exempel inte åka till Ockelbo och hälsa på farmor Ewa och farfar Olle.
Annons

Coronavirusets kraftiga spridning påverkar en hel värld. Experter på Folkhälsomyndigheten uppmanar nu människor över 70 år att hålla sig hemma och man avråder även alla svenskar från resor inom Sverige, för att hälsa på sina äldre släktingar. Det här påverkar förstås prins Daniels mamma, Ewa Westling, som inte kan träffa sina älskade barnbarn; Estelle och Oscar i nuläget.

Annons

Kronprinsessfamiljen måste stanna kvar i Stockholm medan farmor Ewa och farfar Olle håller sig inomhus, i det faluröda kedjehuset på Smältvägen i Ockelbo.

Annons

Daniel får inte ta med barnen till Ockelbo

Situationen med coronaviruset är helt ny för Sverige, och hela världen, och alla människor måste vara extra försiktiga så att virusets spridning minskar. Hovet har tagit till flera drastiska åtgärder med inställda evenemang. Samtidigt som man meddelar att kungen och kronprinsessan ska separeras så mycket det bara går.

Kungaparets umgänge med barnbarnen är också påverkat. Kungen, 73, måste ju vara extra försiktig både utifrån sin roll som Sveriges statschef och rent privat, eftersom han tillhör riskgruppen 70-plussare. Och detta gäller även för drottningen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Annons
kungens tal corona
Kungens talade till svenska folket i direktsänd tv. Han berättade bland annat att han och drottningen följer expertens råd, och är extra försiktiga.

Prinsessan Madeleine avskärmad i Florida

Dessutom kan Victoria och Daniel inte ta med sig barnen och hälsa på Madeleine och barnen i nuläget. President Donald Trump har nämligen stoppat alla resor från Europa till USA, de närmsta trettio dagarna.

Situationen är minst sagt speciell, för alla familjer runt om i världen. Estelle och Oscar är vana vid att träffa sin farmor och farfar i Ockelbo med jämna mellanrum. Men nu dröjer det alltså innan de kan ses.

Foto: TT, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Ewa Westling får inte träffa Estelle och Oscar”

 1. Birthe Vejrum skriver: 21 mars, 2020

  Det er vel ikke værre for dem end for andre?


 2. ananas skriver: 21 mars, 2020

  Alla läsare vet garanterat säkert att det är många släktingar som i detta läge inte kan träffas!


 3. konsttanten skriver: 21 mars, 2020

  Jag tror inte Ewa Westling har sorg! Trist är ett bättre ordval.


 4. EwaW skriver: 21 mars, 2020

  Men hallå, massor av människor är i samma situation, lika illa för alla som inte får träffa sina nära och kära.


 5. ancibergfeldt skriver: 22 mars, 2020

  Tyvärr blir många barn drabbade!
  Men trösten är att det finns teknik
  Så barnen kan prata och se sina nära och kära. Kanske vi ÄNNU mera kommer att uppskatta varandra efter detta??


 6. Rosa Marie skriver: 22 mars, 2020

  Situationen er for dem som for alle andre. Det er næppe en sorg, tværtimod vil jeg tro, at familien Westling finder det aldeles fornuftigt og helt nødvendigt. Det modsatte kunne jo faktisk ende med en virkelig sorg for familien eller for andre, der unødigt kunne blive udsat for ekstra risiko.


 7. Mary skriver: 22 mars, 2020

  De kungligas bakgrund blir allt vardagligare och befinner sig nu i många fall på svenssonnivå. Släkten finns runtom i småbyarna och berättas om i den kungliga veckotidningen.


 8. Minna skriver: 22 mars, 2020

  Det gäller alla människor.Inte bara kunliga.Snälla sluta dessa artiklar


 9. Gilla skriver: 22 mars, 2020

  Det gäller alla familjer inte bara kungliga. Förstår inte varför Daniels föräldrar sitter inne , Jag tar långa prommenader i skogen , köper hämtmat för att stötta restauranger på orten.Håller kontakt med familj och vänner.Men vist är det tråkigt, Lika tråkigt för alla


 10. Nasrin skriver: 22 mars, 2020

  precis som andra mäniskor


 11. PernillaA skriver: 23 mars, 2020

  Sorg hon tycker kanske att det är bra att de inte träffas med tanke på situationen.


 12. charlotte skriver: 24 mars, 2020

  Så innerliga bilder på Estelle och Oscar. En snäll storasyster som tar hand om lillebror.


 13. josefin skriver: 25 mars, 2020

  aaaah, nu har vi hört om att kungen, drottningen o Ewa inte fàr träffa barnbarnen. Snälla SvDam kan ni inte även skriva en artikel om Olle Westling som inte fàr träffa sina barnbarn och sedan undrar jag hur ni kan glömma barnbarnsvinkeln för Hellqvistarna o för Eva O’Neill. Minst 4 artiklar till om vi fàr be.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar