Ewa Westling får inte träffa Estelle och Oscar

ewa westling får inte träffa barnbarnen estelle och oscar

Estelle och Oscar påverkar av coronaviruset och experternas restriktioner. Just nu får de till exempel inte åka till Ockelbo och hälsa på farmor Ewa och farfar Olle.

Coronavirusets kraftiga spridning påverkar en hel värld. Experter på Folkhälsomyndigheten uppmanar nu människor över 70 år att hålla sig hemma och man avråder även alla svenskar från resor inom Sverige, för att hälsa på sina äldre släktingar. Det här påverkar förstås prins Daniels mamma, Ewa Westling, som inte kan träffa sina älskade barnbarn; Estelle och Oscar i nuläget.

Kronprinsessfamiljen måste stanna kvar i Stockholm medan farmor Ewa och farfar Olle håller sig inomhus, i det faluröda kedjehuset på Smältvägen i Ockelbo.

Daniel får inte ta med barnen till Ockelbo

Situationen med coronaviruset är helt ny för Sverige, och hela världen, och alla människor måste vara extra försiktiga så att virusets spridning minskar. Hovet har tagit till flera drastiska åtgärder med inställda evenemang. Samtidigt som man meddelar att kungen och kronprinsessan ska separeras så mycket det bara går.

LÄS MER: PRINS OSCARS RELATION MED FARMOR EWA

Kungaparets umgänge med barnbarnen är också påverkat. Kungen, 73, måste ju vara extra försiktig både utifrån sin roll som Sveriges statschef och rent privat, eftersom han tillhör riskgruppen 70-plussare. Och detta gäller även för drottningen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

kungens tal corona

Kungens talade till svenska folket i direktsänd tv. Han berättade bland annat att han och drottningen följer expertens råd, och är extra försiktiga.

Prinsessan Madeleine avskärmad i Florida

Dessutom kan Victoria och Daniel inte ta med sig barnen och hälsa på Madeleine och barnen i nuläget. President Donald Trump har nämligen stoppat alla resor från Europa till USA, de närmsta trettio dagarna.

Situationen är minst sagt speciell, för alla familjer runt om i världen. Estelle och Oscar är vana vid att träffa sin farmor och farfar i Ockelbo med jämna mellanrum. Men nu dröjer det alltså innan de kan ses.

Foto: TT, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna