Ewa Westling fick säga ifrån och rädda Victoria: "Såg hur hon led"

Ewa ville skydda sin son – till varje pris!

Ewa Westling såg hur kronprinsessan Victoria led.Då fick prins Daniels mamma rycka in och säga ifrån.
Prins Daniels ånger med mamma Ewa
Slå på ljud

Ewa Westling och kronprinsessan Victoria. På ytan är de så ofantligt olika. En är en pensionerad posttjänstekvinna från Ockebol – den andra är vår blivande regent.

Ändå är bandet mellan Ewa och Victoria urstarkt. Det framgår om man läser “Victoria – Prinsessa och mamma”, Johan T Lindwalls bok om kronprinsessan.

Relationen mellan Ewa Westling och kronprinsessan Victoria

Ewa ville skydda sin son – till varje pris!

Ewa ville skydda sin son – till varje pris!

Så här beskriver Johan T relationen mellan svärmor- och dotter.

”I dag är Victoria och Ewa Westling nära vänner. De pratar med varandra flera gånger i veckan och om Victoria har personliga problem ber hon gärna Daniels mamma om råd. Ewa har också fått Victoria intresserad av matlagning. Ofta kan de stå i timmar i köket hemma i Ockelbo och ordna med kvällens middag. Ewas kålpudding är en av Victorias favoriträtter”, skriver Johan T.

Vad var det då som svetsade dem samman? Jo, motgångarna. Victoria och prins Daniel fick kämpa länge för att deras kärlek skulle bli accepterad av pappa kungen och mamma drottning Silvia.

 

LÄS OCKSÅ: Hemligheten bakom Madeleines pengar – som aldrig kom fram

“Räddade förhållandet”

För få stöd vände sig Victoria till Ewa.

“På kort tid kom Victoria och Daniels mamma Ewa varandra väldigt nära och de gick ut på många promenader på tu man hand”, skriver Johan T. 

“Daniels mamma kom med goda råd och lyssnade på en frustrerad Victoria. Ewa såg hur Victoria led. Allt hon ville var att Victoria skulle vara lycklig och att hon och pappa kungen skulle komma fram till en lösning. Kungen ville inte att Victoria skulle träffa Daniel, men Victoria tänkte inte ge upp. Hon hade aldrig tidigare känt så här. Det här var på riktigt. De enda som inte kunde inse det var mamma och pappa. Det blev till slut Ewa som – med sitt stöd och sina goda råd – räddade Daniels och Victorias förhållande.”

 

LÄS OCKSÅ: Kungen gick bakom ryggen på Madeleine: “Hon hade ingen aning”