Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ewa Westling i tårar – händelsen med Daniel och Victoria blev för mycket

12 feb, 2024, 10:00 
Ewa Westling kunde inte hålla tillbaka känslorna – och tårarna började flöda.
Annons

Ewa och Olle Westling har alltid varit måna om att behålla sitt vardagliga liv. Det spelar ingen roll att deras son, prins Daniel, är kunglig och lever ett helt annat liv än det som präglade hans uppväxt.

WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla årBrand logo
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla år

Här kommer det inte på tal om att på bo något flådigt slott. Ett falurött radhus i Ockelbo är bra nog för Ewa och Olle, och platsen har dessutom kommit att bli en viktig plats för kronprinsessfamiljen.

– Än idag betyder Smältvägen i Ockelbo otroligt mycket för Victoria och Daniel – och för Estelle och Oscar! De har en väldigt nära relation till sin farmor och farfar och i Ockelbo gör de helt vardagliga saker, som pappa Daniel gjorde när han var liten, säger Svensk Damtidnings erfarna kungliga reporter Ellen Myrgård Lindén.

Ewa och Olle Westling
Ewa och Olle Westling gör alltid succé i det kungliga rampljuset – även om det tyvärr inte blir speciellt ofta.Bernard Rubsamen / dana press

Olle Westlings succé

Samtidigt finns det något tråkigt med att Olle och Ewa så konsekvent väljer att ducka det kungliga rampljuset. Vi vet ju vilken succé det blir när de dyker upp och vilket bejublat tall Olle höll på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop.

Annons

Då var det få som kunde hålla tårarna i styr och Olle visade alla var som händer när han väl bestämmer sig för att skina i det kungliga strålkastarljuset.

“Vi blev väldigt glada den dagen då Daniel berättade att han hade träffat en flicka, som han ville ta med sig hem och presentera för oss i familjen. Att det var just Den flickan det hade vi inte räknat med. Men efter att ha träffat dig kära Victoria och upplevt den värme som du utstrålar och den öppenhet som du visat alla i vår familj, sa Olle bland annat.

Ewa Westling i tårar

Att det var en stund av glädje, och även viss sentimentalitet, blev tydligt även dagen före bröllopet. Då hölls en galaföreställning på Konserthuset till brudparets ära, med 290 uppträdande artister.

Annons

När barnkören tog ton, en del av Adolf Fredriks musikklass som sjöng för Victoria och Daniel, satt Ewa Westling i publiken. Hon hade då svårt att hålla tillbaka känslorna och på tv-bilder kunde man se hur hon fällde en tår.

“Nu gråter drottningen och Ewa Westling. När barnkören sjunger för Victoria och Daniel där de står på scen är det omöjligt för mammorna att hålla tårarna borta. Det är fint att se dem bli så berörda. Oj oj hur ska det gå i kyrkan i morgon, det kommer att krävas en hel del näsdukar – kanske även för Victoria”, beskrev Jenny Alexandersson händelseförloppet i Aftonbladet.

Ja, det var också svårt att själv inte bli berörd när man såg Ewas känslor ta sig uttryck efter barnkörens toner. Hela hon visade prov på det som väntade dagen efter: glädje och någon slags känsla av overklighet.

Ewa Westling
Ewa Westling applåderar febrilt och gråter en skvätt.SVT

Foto: TT/SVT

Annons