Ewa Westlings beslut för Estelle och Oscar – efter tuffa tiden

Prinsessan Estelle och prins Oscar har längtat ihjäl sig efter farmor och farfar efter en lång vår med distansering och reserestriktioner. Men nu har Ewa och Olle Westling tagit ett oväntat beslut.
Slå på ljud

Sommaren 2020 blir inte som tidigare somrar. Med social distansering, handsprit på varje bord och i varje väska och inga utlandsresor i sikte så har alla behövt tänka om, så även kungafamiljen. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har till exempel avstått från att resa till Daniels hemort, Ockelbo under hela våren.

I vanliga fall brukar Victoria, Daniel och barnen åka upp till Ockelbo så fort tiden finns till, eller så kommer Ewa och pappa Olle komma ner till Stockholm och bor på Haga i några dagar. Victorias svärföräldrar brukar dessutom alltid passa på att åka ner till Öland på somrarna när kronprinsessfamiljen är där, för att få dela mysiga sommarkvällar och utflykter tillsammans.

Kronprinsessfamiljen är på väg till Ockelbo

Men Victorias och Daniels årliga semester på Solliden, som alltid infaller direkt efter det stora firandet den 14 juli, blev i år rekordkort. Bara några dagar efter Victoriadagen hoppade familjen i sin lyxiga motorbåt och lämnade Öland. Enligt uppgifter till Svensk Damtidning är kronprinsessparet på väg till Ockelbo – och Daniels föräldrar.

Det blir förstås ett kärt återseende, även om de fortfarande måste umgås utomhus och med social distans. Troligtvis träffas de på den röda släktgården i Acktjära, en bit från Ockelbo, där Victoria och Daniel har ett eget litet timmerhus på släkten Westlings ägor.

Ewa och Olle befinner sig båda i riskgruppen i och med att de passerat 70 år, men de har alltså trots rekommendationerna om social distansering beslutat sig för att ta emot familjen med öppna armar. Hellre få träffas med lite avstånd än att inte få träffas alls!

Slå på ljud