Ewa Westlings första möte med offentligheten

ewa westling

Snart har det gått 20 år sedan paret Westling lärde känna kronprinsessan Victoria. Men hur såg det ut första gången de skulle göra entré i det kungliga strålkastarljuset?
Slå på ljud

Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, blev två kända namn när deras son förälskade i Sveriges kronprinsessa. De lärde känna Victoria för 18 år sedan, under en lugn och stillsam helg i Ockelbo. Och har aldrig varit dem som längtat efter ett liv i offentligheten.

Men när de sedan var dags för bröllop, år 2010, var mötte de journalisterna och tv-kamerorna för första gången. Och bröllopsyran, och det stora intresset kring familjen Westling, blev förstås en stor kontrast mot det lugna livet i Ockelbo.

Nervösa steg in i Storkyrkan

Men Ewa och Olle hade förstås redan träffat kungaparet, innan deras barn skulle ingå äktenskap, och de gjorde dem lite tryggare. Daniels mamma gick dessutom med sin bordsherre, kungen, till bröllopsmiddagen medan pappa Olle fick drottningen till bordet.

victoria daniel

Victoria och Daniel på sin kärleksdag!

Men visst anade man ändå en viss nervositet när familjen Westling gled in i kyrkan, samtidigt som hela Sverige följde deras steg. Alla märkte dock att Ewa och Olle är två otroligt jordnära personer som bemästrar annorlunda sociala situationer med bravur. Så även ett kungligt bröllop i Storkyrkan.

Ewa Westlings första möte med strålkastarljuset

Slå på ljud

 

Foto: TT