Ewa Westlings hemliga liv med Olle – utanför rampljuset

Så lever Ewa och Olle Westling.

Ewa och Olle Westling syns ibland på tjusa galamiddagar, men trivs bäst hemma i det faluröda kedjehuset hemma i Ockelbo.

Slå på ljud

Prins Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, har befunnit sig i det kungliga rampljuset i snart 20 års tid. År 2001 gick nämligen kronprinsessan Victoria och Daniel på sin allra första dejt och kort efteråt åkte Daniel hem till Ockelbo för att berätta om sin nya flickvän.

– Vi blev väldigt glada den dagen Daniel berättade att han träffat en flicka, som han ville ta med hem. Men att det var just den flickan visste vi inte, som pappa Olle sa när han höll sitt kända tal på Victorias och Daniels bröllop, nio år senare.

Ewa och Olle Westling på bröllopet 2010.

Ewa och Olle Westling på bröllopet 2010.

Så lever Ewa och Olle Westling – utanför rampljuset

Även om kronprinsessparets föräldrar då och då syns på tjusiga galamiddagar har de däremot aldrig gjort intervjuer eller släppt in fotografer till det faluröda kedjehus de har varit bosatta i sedan 1980-talet. Fristaden på Smältvägen betyder mycket för Victoria och både Estelle och Oscar har glada minnen från farmor och farfars lugna oas. Gatan är lugn och rofylld och i det hemtrevliga köket brukar farmor Ewa baka tillsammans med Estelle och Oscar.

I övrigt lever prins Daniels föräldrar lever också ett vanligt och tillbakalutat liv. Daniels pappa är i grunden socionom och har arbetat på socialtjänsten för att senare bli socialchef i Ockelbo. Innan han gick i pension var han chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun, i årsskiftet 2008-2009. Ewa Westling var posttjänsteman i Gävle innan hon pensionerade sig.

– Ewa och Olle, de är ju riktiga doldisar! Men liiite har ju sipprat fram genom åren. Som att de gillar att dansa, och att de brukar vara stammisar på seniordanserna hemma i Ockelbo. Dessutom gillar Olle att jaga, så han och kungen har något de kan grotta ner sig i tillammans när de träffas på släktmiddagarna, säger Helena Wiklund, hovreporter på Svensk Damtidning.

503 Service Unavailable

Slå på ljud

Foto: TT