Ewa Westlings hemlighet om Daniel – därför vägrade hon berätta

06 sep, 2020, 19:09 
Ewa ville skydda sin son – till varje pris!
Ewa Westling bar på hemligheten om sin prins till son i flera år.Till slut behövde den komma ut.
Annons
Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!
Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!

Prins Daniels problem med njurarna är vida omskrivet. Prinsen har själv talat öppet om sin sjukdom, som var medfödd och länge krävde dialysbehandling. I maj 2009 lades han in på Karolinska Universitetssjukhuset och fick en njure, sin far Olles, transplanterad in i kroppen.

Sedan dess har Daniel betraktats som återställd. Och det var då Daniel blev bekväm med att prata om sin åkomma. Länge hölls det hemligt i grannskapet kring Ockelbo, där han växte upp.

Ewa Westling – hennes hemlighet om Daniel

Ewa ville skydda sin son – till varje pris!
Ewa ville skydda sin son – till varje pris!

När Svensk Dam besökte Ockelbo i samband med operationen framgick det att Ewa och Olle Westling lagt locket på kring sonens sjukdom.

Många Ockelbo-bor hade blivit märkbart förvånad av nyheten.

– Jag hade ingen aning om att Daniel var sjuk. Vad tråkigt. Man får hoppas att allt går bra, sa Stina Sahlén, som bodde ett stenkast från familjen Westling.

Annons

 

“Kom helt överraskande”

Mia Lindblom, som tränade på samma gym som Daniel i Ockelbo, hade en liknande erfarenhet.

– Det kom helt överraskande. Jag hade absolut ingen aning att Daniel var sjuk. Jag har aldrig märkt något och Daniel har inte nämnt ett ord om sjukdomen, sa Mia.

Men det är ingen överraskning att Ewa Westling och hennes make är hemlighetsfulla. De har båda en väldigt hög integritet.

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, har hovreportern Roger Lundgren sagt till Arbetarbladet. 

 

Annons