Ewa Westlings oro – efter händelsen utanför Victorias och Daniels hem

ewa westlings oro för kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Under torsdagen chockades allmänhet av beskedet att en okänd person hade försökt ta sig in på Haga slott. En otrolig oro för Victoria och Daniel – men också för deras nära och kära.

En okänd person försökte, under torsdagen, att ta sig in på Haga slott. Händelsen bekräftas av hovet och både polisen och Säpo är inkopplade i ärendet. Hovets informationschef Margareta Thorgren vill inte gå in på några detaljer och frågan om Victoria och Daniel lämnas obesvarad.

Person försökte ta sig in på Haga slott

Men i vilket fall som helst måste det ha varit en otroligt obehaglig upplevelse för kronprinessparet. Men som tur var blev det alltså inget fullskaligt inbrott. Känner vi Victoria och Daniel rätt har de ändå informerat Ewa och Olle om händelsen. Daniels föräldrar bor ju i Ockelbo men kronprinsessparet är måna om att alltid uppdatera dem om vad som händer. Och en sådan här incident är ju förstås någonting man nämner för sina nära och kära.

Ewa Westlings oro för Daniel efter dramatiska händelsen

Polisen har inte upprättat någon officiell misstanke om brott. Säpo har blivit underrättade om det som hände, rapporterar Expressen.

– I övrigt hänvisar vi till polisen, säger Gabriel Wernstedt på Säpos presstjänst till Expressen.

LÄS MER: Krisen bakom Victorias och Daniels kärlekslycka

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har under coronapandemin arbetat hemifrån till stor del. Det har varit en medveten strategi från hovets sida – för att minska smittorisken.

– Hon arbetar fulla arbetsdagar, som vanligt. Skillnaden är att hon arbetar hemifrån, med telefon- och videosamtal. Det är helt och hållet digitalt, har Margareta Thorgren berättat tidigare.

Foto: TT