Ewa Westlings oväntade ord: “Fel – det var inte bra!”

Ewa Westlings oväntade ord:
Ewa Westling håller sig oftast i skymundan. Men hon är inte rädd för att ta ton när någon känns fel.
Annons

Ewa Westling är ingen jättevan flanör i kungliga sammanhang. Hon bor Ockelbo, en stad med ungefär 2700 invånare, och är pensionerad efter en karriär som posttjänsteman i Gävle.

Men när hon väl dyker upp, lyckas hon alltid charma byxorna av sällskapet. Med sin jordnära utstrålning och varma leende är hon den perfekta kryddan på alla kungliga tillställningar.

Annons

Ewa Westling – då sa hon ifrån

kronprinsessan victorias relation med ewa westling
Ewa och Victoria har en jättefin relation!
Annons

Så var även fallet när kung Carl Gustaf fyllde 70 år och firade med en fest på Nordiska muséet. Vi på redaktionen satt nyligen och kollade på klipp från högtidligheterna. Då fastnade vi för ett ögonblick där Ewa spelade huvudrollen.

Ewa dök upp på trappan till Nordiska muséet tillsammans med maken Olle och skulle, precis som alla andra gäster, ägna några sekunder åt att posera för ett fotografi. Då ställde hon sig på “fel” sida av Olle – vilket hon såg till att rätta till.

– Fel sida! Det var inte bra, sa Ewa med ett brett leende.

“Hon var så charmig och avslappnad”

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall var på plats vid tillfället och minns det väl.

Annons

– Det glömmer jag aldrig! Ewa Westling är inte ett person som söker offentligheten. Hon har konsekvent tackat nej till intervjuer, vilket innebär att det är lite svårt att komma henne inpå livet. Men där fick vi verkligen se en skymt av människan Ewa Westling! Så charmig och avslappnad, trots att hon knappast kan vara så van vid att ställa upp på mingelbilder. Det där var en av kvällens höjdpunkter, i det lilla, säger Johan.

Det stämmer att Ewa och Olle har skytt uppmärksamheten. De närvarar vid festligheter – men annars föredrar de livet hemma i Ockelbo.

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, har hovreportern Roger Lundgren sagt till Arbetarbladet. 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Ewa Westlings oväntade ord: “Fel – det var inte bra!””

 1. Saras skriver: 19 april, 2020

  Det hade varit hörvärt och uppfriskande att få höra gamla kungens uppfattning om dagens kungahus, sådant det blev när hans sonson tog över rodret.


 2. Catrin skriver: 20 april, 2020

  Oj då, för en svindlande sekund trodde jag att EW ifrågasatte sonens äktenskap…!


 3. Anna skriver: 20 april, 2020

  “Vis av erfarenhet går drottningen in och tar udden av kritiken mot sin äldsta dotter.”
  När blev Madeleine Silvias äldsta dotter???


 4. Fundering skriver: 20 april, 2020

  För mig känns det inte som ett kungahus längre. Kungaparet har uppfostrat sina barn att välja fritt vem som helst ute i vimlet på stan till make/maka och därmed föll kungahuset, tycker jag. För tillfället verkar Svensk Damtidning och Expressen tävla om vem som ska ha flest reportage om “prinsessan” Sofia eller “prins” Daniel.


  1. Anneli skriver: 20 april, 2020

   Hade det varit bättre att kungen och drottningen uppfostrade sina barn till att acceptera resonemangs äktenskap så att kungen hade kunnat välja lämpliga partners?


  2. Desirée skriver: 21 april, 2020

   Jag tycker tvärt om! Daniel är alla tiders och skulle kunna vara en utmärkt kung. Varför skulle föräldrarnas position vara avgörande om en person passar att utföra representativa uppdrag? Alla människor, har ju sitt ursprung från “vanliga” människor. Sedan är det också en fördel att Daniel vet hur vanligt folk lever och har det.


 5. Monarkist skriver: 20 april, 2020

  För min del är kronprinsessparet den framtid som är kungahusets och jag gillar verkligen prins Daniel och kronprinsessan väldigt mycket. Tillsammans utgör de ett bra team.


  1. IngridR skriver: 22 april, 2020

   Det tycker jag också. Kronprinsessan valde av kärlek, men även med förnuft.


  2. Ingrid skriver: 4 maj, 2020

   Gillar du även en kirurg helt utan utbildning?


 6. Rosa Marie skriver: 20 april, 2020

  Ja, kronprinsesseparret synes at passe vældigt godt sammen, både privat og arbejdsmæssigt. De supplerer hinanden fint, synes at nyde at arbejde sammen, at have klare mål og virker altid engagerede og velforberedte. Desuden har de i fællesskab tilsyneladende et utroligt godt tag på børneopdragelsen, der også synes meget velgennemtænkt. Daniel virker helt rigtig for Victoria – og omvendt! Hermed har jeg ikke taget stilling til, om ægtefæller til kongelige skal/ikke skal være kongelige eller adelige. Der er bestemt i nutiden også eksempler på indgiftede borgerlige, der ikke helt har forstået deres rolle med alt, hvad der ligger i det.
  Fundering – Nu er de jo altså prins og prinsesse, så der er ingen grund til at sætte titlerne i anførselstegn. Ville du også skrive “dronning” Silvia og “dronning” Sonja?


 7. PernillaA skriver: 21 april, 2020

  England är det bästa exemplet på att resonemangsäktenskap inte fungerar och Elizabeth lät barnbarnen bestämma själv vem de ville gifta sig med.


  1. Anna skriver: 21 april, 2020

   Ja, tyvärr…i Harry och Meghans fall.


 8. Christina skriver: 21 april, 2020

  Tips på kommande artikel med rubrik: “Ännu en sak Victoria och Madeleine har gemensamt – båda har en svärmor som heter Ewa”…fast Chris O´Neills mamma stavar förstås med -v-. Men vore det inte spännande läsning, och ytterligare ett bevis på systrarnas nära band…?! Kanske rent av läge att sammanföra Ewa och Eva…?


  1. josefin skriver: 21 april, 2020

   Christina, en sàdan bra idé. Kanske ocksa ta med det hemliga bandet mellan Ockelbo o Kensington?


 9. PernillaA skriver: 21 april, 2020

  Ja och hemliga budskap från Ewa till eva


 10. Anna skriver: 21 april, 2020

  Ja, mer ‘sambands-artiklar’ så att vi får relationen mellan alla kungliga klar för oss, oavsett hur obskyr…! Här finns många spikar att koka soppa på…(syftar på Christinas och Josefins kommentarer)!


 11. charlotte skriver: 21 april, 2020

  Eva Westling är ingen offentlig person och ska inte skrivas om här i en hel kommentarstråd. Det ser inte bra ut.


 12. Ingrid skriver: 3 maj, 2020

  Tycker mest faräföräldrarna ser förskräckta ut över den lille gossens mående.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar