Ewa Westlings oväntade ord: "Fel – det var inte bra!"

Ewa Westlings oväntade ord: "Fel – det var inte bra!"

Ewa Westling håller sig oftast i skymundan.Men hon är inte rädd för att ta ton när någon känns fel.
Här säger Ewa Westling ifrån – på kungens 70-årsfirande!
Slå på ljud

Ewa Westling är ingen jättevan flanör i kungliga sammanhang. Hon bor Ockelbo, en stad med ungefär 2700 invånare, och är pensionerad efter en karriär som posttjänsteman i Gävle.

Men när hon väl dyker upp, lyckas hon alltid charma byxorna av sällskapet. Med sin jordnära utstrålning och varma leende är hon den perfekta kryddan på alla kungliga tillställningar.

Ewa Westling – då sa hon ifrån

kronprinsessan victorias relation med ewa westling

Ewa och Victoria har en jättefin relation!

Så var även fallet när kung Carl Gustaf fyllde 70 år och firade med en fest på Nordiska muséet. Vi på redaktionen satt nyligen och kollade på klipp från högtidligheterna. Då fastnade vi för ett ögonblick där Ewa spelade huvudrollen.

Ewa dök upp på trappan till Nordiska muséet tillsammans med maken Olle och skulle, precis som alla andra gäster, ägna några sekunder åt att posera för ett fotografi. Då ställde hon sig på “fel” sida av Olle – vilket hon såg till att rätta till.

– Fel sida! Det var inte bra, sa Ewa med ett brett leende.

“Hon var så charmig och avslappnad”

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall var på plats vid tillfället och minns det väl.

– Det glömmer jag aldrig! Ewa Westling är inte ett person som söker offentligheten. Hon har konsekvent tackat nej till intervjuer, vilket innebär att det är lite svårt att komma henne inpå livet. Men där fick vi verkligen se en skymt av människan Ewa Westling! Så charmig och avslappnad, trots att hon knappast kan vara så van vid att ställa upp på mingelbilder. Det där var en av kvällens höjdpunkter, i det lilla, säger Johan.

Det stämmer att Ewa och Olle har skytt uppmärksamheten. De närvarar vid festligheter – men annars föredrar de livet hemma i Ockelbo.

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, har hovreportern Roger Lundgren sagt till Arbetarbladet.