Ewa Westlings revansch på kungen – efter agerandet med Daniel

Ewa Westlings revansch på kungen – efter agerandet med Daniel

Kungens skepsis mot Victorias romans med Daniel förde kronprinsessan närmare Ewa Westling. Och till sist fick också Ewa sin revansch på kungen. Allt skedde i tv.

Det är ingen hemlighet att såväl kretsen kring Victoria som kungafamiljen till en början hade en sval inställning till Daniel.

Det hela gick så långt att Victoria till slut ställde ett ultimatum till kungen: Daniel eller ingen.

Victorias ultimatum mot kungen – om Daniel

En nyckelperson under den svåra tiden blev Daniels mamma Ewa Westling. Turbulensen kring Victorias val av pojkvän förde dem närmre varandra, skriver Johan T Lindwall i boken Victoria  – prinsessa och mamma.

Ewa olle westling

Ewa och Olle Westling har längtat efter Victoria och Daniel.

“När det hade stormat som mest, när framförallt Victoria varit som mest ledsen, så var det Daniels föräldrar som tröstat och gett kraft för att orka gå vidare”, skriver han i boken.

Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!
Slå på ljud

Men det är klart att den kyliga relationen satte sina spår i Ewa Westling. Det var ju ändå hennes son som var föremål för de illvilliga orden.

Ewa Westling fick revansch – efter orden om Daniel

Därför var det kanske extra skönt för just Ewa Westling det som utspelade sig i direktsänd tv under nationaldagen kort innan Victoria och Daniels bröllop. När kungen traditionsenligt talade till folket blev han personlig på ett sätt som vi inte är vana vid att se honom.

“Som föräldrar känner jag och drottningen en översvallande glädje i denna stund. I sommar inträffar en annan mycket viktig händelse i ätten Bernadottes historia. Vår äldsta dotter ska gifta sig”, sa han och fortsatte:

Daniel Silvia Victoria Kungen

I dag är Daniel en naturlig och uppskattad del av kungafamiljen!

“Det räcker att en kort stund betrakta henne och hennes fästman för att förstå att, ja, de verkar ganska nöjda och lyckliga över detta. Som föräldrar känner jag och drottningen en översvallande glädje i denna stund”

Hela Skansen jublade.

“Den här ljumma junikvällen uppe på Skansen blev det så tydligt: Det var verkligen första gången som kungen stod och pratade om Daniel och det stundande bröllopet”, står det att läsa i boken.

Ewa Westlings försoning med kungen och Silvia

Och hemma i tv-soffan satt Ewa och Olle Westling och fick uppleva sin revansch, tillsammans.

“I dag fanns det inte längre några hard feelings från Ewas och Olles sida, trots att deras son under en längre tid blivit otroligt orättvist behandlad av kungen. Ewa är av den naturen att hon vill se framåt och tänka positivt. Hon och Olle insåg att kungen inte hade det lätt utifrån sin position. Kungen hade inte försökt stoppa Victorias relation med Daniel för att vara elak, han hade faktiskt gjort det av ren omtanke eftersom han inte hade trott att Daniel skulle klara livet i de finare salongerna. Den här junikvällen på Skansen var kungen övertygad om något annat: Daniel skulle klara det här livet alldeles utmärkt”, skriver Johan T Lindwall i boken,.