Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Ewa Westlings stora motgång precis före jul – får inte vara med

Ewa Westlings stora motgång precis före jul – får inte vara med

Nu nås familjen Westling av ett rejält bakslag.

Prins Daniels ånger med mamma Ewa
0:22

Efter reklamen: Prins Daniels ånger med mamma Ewa

(0:22)

Slå på ljud

Nyårsafton 1999 kunde prins Daniel nog aldrig ana vad som väntade honom nästa år. Ett stort år för oss alla egentligen, då gick vi in i ett nytt Millenium – men desto större för Daniel, som 2000 mötte sin stora kärlek kronprinsessan Victoria.

Innan Victoria var Daniel en helt vanlig kille från Ockelbo, där har han vuxit upp med mamma Ewa och pappa Olle Westling, som bor där än i dag, i samma faluröda villa där Daniel skapat sina barndomsminnen.

Ewa och Olle har inte låtit sin sons kungliga titel påverka dem mer än nödvändigt. Det håller hårt i sitt vanliga, lugna och trygga liv i Ockelbo, vilket kronprinsessparet uppskattar – där får de äntligen andas ut.

Men nu slås makarna Westling av ett bakslag i sina trygga miljö. Och det väntas kosta dem dyrt.

Ewa och Olle Westlings gulliga hus i Ockelbo!

Ewa och Olle Westlings bakslag – strax före jul

Snart är det jul och utgifterna är ofta större en vanligt. Troligtvis får Estelle och Oscar en å annan julklapp av sin farmor och farfar. Och det ska köpas julmat, juldekorationer, ja allt vad julen innebär.

Daniel och familjen brukar ju åka upp till Ockelbo under mellandagarna för att fira jul med prinsens sida av familjen.

Men redan i morgon kommer kostnaderna för Ewa och Olle börja dra i väg. Då blir elen nämligen dyrare än vad den är i dag, hela landet drabbas med värst blir det för dem som bor i elområde 1 och 2, vilket innefattar Ockelbo.

Ewa och Olle på sitt barnbarn Oscars dop.

Claudio Bresciani/TT

Därför drabbas makarna Westling

Elpriset i Ockelbo kommer att vara det högsta sedan sedan Sverige delades in i elprisområden 2011. Priset från och med i morgon kommer att ligga på 4,84 kronor per kilowattimme, vilket kan jämföras med 4,2 kronor, som var priset senast det var rekordhögt i norra Sverige.

Dessutom har Ewa och Olle inte rätt till så kallad elkompensation. Det är nämligen bara de som bor i södra Sverige som har det.

"Stödet rör kunder i elområde 3 och 4 i södra Sverige och omfattar förbrukning under från oktober 2021 till september 2022. Inget stöd ges till elanvändare i norra Sverige i elområde 1 och 2, där elpriset varit avsevärt lägre under den aktuella perioden.", står det på Vattenfalls hemsida.

Tufft för makarna Westling! Vi får hoppas att smällen inte blir allt för hård.

Foto: TT