Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ewas och Olles privata beslut – hålls bakom stängda dörrar

29 mar, 2024, 20:39 
Ewa och Olle Westling har en hemlig överenskommelse – som de delar med hela Ockelbo!
Annons
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla årBrand logo
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla år

Smältvägen i Ockelbo är en lugn gata. Kedjehusen i färgen faluröd står uppradade längs vägen. På en tomt står en husvagn och vilar upp sig efter sommaren, samtidigt som de tvillingliknande husen lyser upp i den underbara vårsolen.

Här lever Olle och Ewa Westling ett stilla liv. På Smältvägen finns inte många bekymmer, det är snarare en bekymmersfri plats där det dämpade grannskapet kommer bra överens och har tysta överenskommelser mellan varann.

Annons

Det är också därför platsen har kunnat fungera som en fristad för kronprinsessan Victoria, prins Daniel och barnen prinsessan Estelle och prins Oscar – en plats där de bara kan vara och känna sig trygga i familjen Westlings härliga sällskap.

Smältvägen i Ockelbo
Här på Smältvägen i Ockelbo bor Ewa och Olle Westling.

Familjen Westlings privata beslut

Alla vet vilken succé det blev när Daniel och Victoria gifte sig, när Ewa och Olle bestämde sig för att dyka upp i det kungliga rampljuset och Olle höll ett bröllopstal som fick gästernas ögon att tåras och kungliga experters händer att applådera.

Annons

Trots detta har Ewa och Olle varit tydliga: de vill inte ha något med det offentliga livet att göra. De vill kunna leva sitt tillbakadragna liv på Smältvägen och erbjuda kronprinsessfamiljen ett liv långt bort från det kungliga.

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, har hovreportern Roger Lundgren sagt till Arbetarbladet.

Prins Daniel: ”Mycket genuina”

Detta är ett beslut som hela orten står bakom. I Ockelbo samarbetar invånarna med varandra och under åren har de stått emot all press från media genom åren, utan att säga ett knyst om Victorias och Daniels besök.

Annons

– Det man kan känna sig stolt över är att det inte blir mer rabalder utan att de faktiskt kan åka hit och hälsa på hans föräldrar och få vara litegrann som vanliga människor. Det är något vi kan vara stolta över, så länge vi kan hålla den relationen, säger Yngve Gunnarsson från Ockelbo hembygdsförening.

Daniel själv är stolt över att vara från Ockelbo och känna den här typen av gemenskap, trots att han numer lever ett liv i den kungliga världen.

– Jag tror det finns en speciell Ockelboanda som bygger på att Ockelboborna är mycket genuina och bryr sig om varandra.

Prins Oscar, Olle Westling och Ewa Westling
I Ockelbo kan kronprinsessfamiljen vara ifred, hemma hos älskade Olle och Ewa Westling.Pontus Lundahl/TT

Foto: TT

Annons