Ex-flickvännen fick nog – bröt direkt efter händelsen med Harry: ”Beklagar”

12 maj, 2023, 11:00 

Chelsy Davy fick nog och bröt förhållandet med prins Harry.

Annons

Rättegången mot Mirror Group Newspapers, som bland annat ger ut tidningen Daily Mail, är igång. Prins Harry och en rad andra personer anklagar MGN för att ha använt olagliga metoder för att skaffa privat information.

Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

Nu visar det sig även att metoderna haft en påverkan på prinsens kärleksliv. Enligt Sky News fick den illegala insamlingen av information Harrys ex-flickvän Chelsy Davy att lämna livet i det kungliga strålkastarljuset.

Chelsy Davy och prins Harry
Chelsy Davy och prins Harry.

”Utmaningar i förhållandet”

Recept.se Nyhetsbrev

I ett vittnesmål berättar Harry att han blev misstänksam mot alla som omnämndes i artiklar om honom och att han, redan vid så ung ålder, kände att han inte kunde lita på någon.

Annons

– Det ledde också till utmaningar i förhållandet med hans ex-flickvän, Chelsy Davy, och han var rädd för både hans och hennes säkerhet, säger Harrys advokat David Sherborne.

Prins Harry och Chelsy Davy
Prins Harry kunde till slut inte lita på någon.

Chelsy Davy bröt med Harry

Informationen media spred om Harry och hans vänkrets ska till slut ha varit orsaken till uppbrottet.

Det var otroligt smärtsamt för prinsen på den tiden. Det ledde också till att kompisgänget blev mindre och mindre, vilket gjorde att vänskaper förlorades i onödan och ledde till perioder av depression och paranoia.

Annons

MGN har tidigare erkänt att de olagligt skaffat information om prins Harry, men nekar till anklagelserna om att de skulle ha hackat hans telefon.

MGN ber om ursäkt för all användning av olagliga metoder och försäkrar att sådana handlingar aldrig kommer att upprepas, står det i handlingar.

Chelsy Davy
Chelsy Davy.

Foto: TT

Annons