Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Exdrottning Sofia tog med barnbarnet på bio – pappan Iñaki Urdangarin fortsatt fängslad

01 aug, 2019, 19:04 
Agneta Nisbeth
drottning Sofia barnbarn
Viken fin gest av Spaniens forna drottning Sofia som tog med sig två av sina barnbarn på filmpremär på Mallorca.
Annons

Häromdagen kom den forna drottningen Sofia till filmpremiären av Lejonkungen i Palma de Mallorca. Men hon var inte helt ensam, med sig hade faktiskt två barnbarn. Vi såg både Victoria Federica de Marichalar, som är något längre och har långt mörkt hår, samt den blonda Irene Urdangarin i vita byxor.

drottning sofia med barnbarnen

Den sistnämnda är alltså dotter till prinsessan Cristina och Iñaki Urdangarin. Men eftersom Iñaki sitter i fängelse för korruption och pengatvätt så lär det väl inte bli så mycket av sommarlov tillsammans med pappa.

Irenes pappa Iñaki Urdangarin sitter i fängelse

Det kan verkligen inte vara lätt för den 14-åriga flickan att ha sin far bakom galler men mamma Cristina är fortfarande gift med sin make, trots att han numera vistas i fängelset Brievas.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Victoria Federica de Marichalar, 18, har däremot skilda föräldrar, som är prinsessan Elena och Jaime de Marichalar.

Har det hett i cellen

Det sägs att Iñaki lider av de extremt höga temperaturerna som uppmäts i cellen. Urdangarin kan inte gå ut på fängelset Brievas gård, men prinsessans make har i alla fall luftkonditionering i sin egen cell. I hela straffområdet är det annars uppemot 50 grader Celsius, berättar spanska medier.

drottning Sofia

Så det var säkert trevligt att för dem bägge att vistas lite med sin mormor, drottning Sofia som såg ut att vara både pigg och glad, klädd i vita byxor och en blå-vit randig långskjorta.

Annons

Sommarlov för spanska kungafamiljen

Men så är det ju äntligen sommarlov för den spanska kungafamiljen. Nu verkar också alla vara på plats på sin älskade semesterö Mallorca.

spanska kungafamiljen

Vi kan snart visa de officiella sommarbilderna vi brukar få på kungafamiljen framför slottet i Palma med kung Felipe och drottning Letizia samt parets bägge döttrar prinsessan Leonor och prinsessan Sofia.

spanska kungafamiljen

Men tills dess får ni hålla till goda med dessa bilder på den spanska kungafamiljen som tagits i samband med den pågående regattan utanför Palma, La Copa del Rey.

Foto: TT

Annons