Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Exklusiv intervju med prinsessan Margaretha: "Det ska bli så roligt "

17 jun, 2010, 15:52 
Agneta Nisbeth
Annons

Åsa Bönnelyche fick en pratsund med prinsessan Margaretha idag.
Åsa Bönnelyche fick en pratstund med prinsessan Margaretha idag.
Det finputsas in i det sista...
Det finputsas in i det sista...

Vår bloggare Åsa Bönnelyche fick en exklusiv intervju med prinsessan Margaretha i samband med den kungliga lunchen i dag. En Hagasessa på topphumör med stora förväntningar….

Febril aktivitet råder på Kungliga slottet i Stockholm. Målarna bättrar på fasaden och det dröjer inte länge förrän den stora skylten vid entrén med texten ”Nymålat” byts ut till en mer sofistikerad ”Nygifta”. Bröllopsfebern sjuder. Förväntningarna ökar i takt med att allt blir i ordningsställt inför Dagen D. På förmiddagen var det genrep i Storkyrkan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Victoria och Daniel var här och övade, berättade en polis för mig. Klockan var tolv när jag pratade med Micke och Håkan, två starka byggjobbare, som kämpade med att få den röda mattan på plats utan för ingången till kyrkan. Samtidigt nalkades den privata lunchen på Slottet med de allra närmaste. Kungaparet, greve Carl-Johan och grevinnan Gunnila Bernadotte, kungens systrar prinsessorna Margaretha, Christina, Désirée och Birgitta samt prinsessan Madeleine intog familjelunch på Slottet på torsdagen.

Innan de satte sig till bords hann Hagasessorna Margaretha, Désirée och Christina slinka ned till Slottsboden. De tre systrarna tittade länge på alla föremål inne i den kungliga butiken. Prinsessan Margaretha såg nöjd ut med sina inköp när hon kom ut i solen på Borggården.
Prinsessan Birgitta däremot, hon föredrog att ta en runda i modebutiken Zara.

Prinsessorna shoppade

Hoppas att det hinner torka!
Hoppas att det hinner torka!

–Jag har köpt lite smått och gott. Slottsboden har så många fina saker.

Jag frågade henne om lunchen:

Annons

–Ja, det är en lunch idag på Slottet, men den är inte för alla, berättade prinsessan Margaretha för mig.

Lunchen är för kungens närmaste släkt, som ju bor på Kungliga slottet nu när bröllopsfestligheterna satt igång.

Och bröllopet på lördag såg Margaretha fram emot:

–Ja, det ska bli roligt. Vi får hoppas på fint väder. Kungens syster tittade upp mot himlen, som denna dag var klarblå utan ett moln.

Prinsessan Margaretha har i flera år varit lite av en ”doldis” och har levt ett privat liv utanför offentlighetens ljus i England.

Medan prinsessan Margaretha glatt gick bort mot Västra valvet och den stundande lunchen, såg jag en grönklädd vakt stega runt på Borggården med en liten Jack Russel i koppel. Han rastade Madeleines lilla vovve Zorro och slank därefter in genom en port dit endast kungligheterna och vakten har tillträde.

Text och foto: Åsa Bönnelyche

Följ det kungliga firandet även hos våra bloggar:


Annons