Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

EXKLUSIVT: The Crown-stjärnorna på världspremiären – Svensk Dam på plats!

08 dec, 2023, 07:30 
OSLO. Röda mattan är utrullad. Svensk Dam har gått på den exklusiva världspremiären av den sista delen i The Crown!
Annons

Det är en minst sagt krispig decemberkväll här i Oslo. I Operahuset i centrala huvudstaden samlas stjärnor, kändisar och media. Det är världspremiär för det allra sista avsnittet ur Netflix omåttligt populära serie The Crown!

EXKLUSIVT: The Crown-stjärnorna på världspremiären – vi var där!Brand logo
EXKLUSIVT: The Crown-stjärnorna på världspremiären – vi var där!

Ja, nu är serien snart över och vi har fått följa drottning Elizabeths – och alla de andra kungliga familjemedlemmarna – genom livet och genom händelserna som skakade om, förändrade monarkin och berörde alla på djupet.

Stjärnspäckat på Netflix röda matta inför The Crown-premiären

Och vad vore väl en exklusiv premiär utan stjärnorna från The Crown? Man får se till att inte förväxla dem med originalpersonerna – för de är kusligt lika i utseendet!

Ed McVey, som spelar den yngre prins William, avslöjar att han påverkades känslomässigt under inspelningarna.

Annons

– Det finns så många scener. Och jag tror att jag kopplade mycket till relationen Charles och William och relationen Charles och Philip. Också broderförhållandet. Det är massor av känslor och det finns massor av sorg och jag tror, ja, det finns mycket. Och bara filmandet i allmänhet som skådespelare, det är långa dagar och om man sysslar med känslomässiga saker hela dagen tar det hårt och man blir ganska trött och ganska känslosam men det är därför jag älskar det, säger han till Svensk Damtidning.

Luther Ford, Meg Bellamy och Ed McVey från Netflix-serien The Crown.
The Crown-trion på plats i Oslo! Från vänster: Luther Ford (spelar prins Harry), Meg Bellamy (spelar Kate Middleton) och Ed McVey (spelar prins William).

Svensk Dam träffar skådespelarna i The Crown

Kollegan Luther Ford spelar lillebror prins Harry, och han är inne på samma spår. Det är speciellt att skildra relationerna till syskon i tv, menar han.

– Jag tror att det var ett stort mål för oss när det gällde att skildra ett brödraskap som inte var svart och vitt och som kändes ganska nyanserad och realistisk, antar jag. Jag tror att det var väldigt viktigt för oss, säger Luther Ford.

Meg Bellamy, som spelar den yngre Kate Middleton i college-åldern, tycker att det faktiskt var riktigt trevligt att spela henne, mycket tack vare Kates energi.

Annons

– Det är väldigt lättsamt, väldigt lättillgängligt och hon är aldrig upprörd. Det verkar som att hon verkligen gillar att prata med människor, oavsett vem de är. Så det var som en härlig energi att bära med mig på inspelningsplatsen och det var väldigt hjälpsamt, säger hon till Svensk Damtidning.

Mellostjärnan på röda mattan: ”Sista refrängen”

Bland andra inbjudna gäster hittar vi förstås många norska influencers och kändisar, men ett par svenska profiler är på plats!

Emil Henrohn och Parisa Amiri på plats på världspremiären av The Crown.
Emil Henrohn och Parisa Amiri var två av flera kända svenska profiler på plats!

Journalisten och programledaren Parisa Amiri är ett stort fan av serien och tycker att det känns sorgligt att behöva ta avsked av serien.

– Det bästa med The Crown är att det blir ett tidsdokument! Vi har fått följa flera olika eror, premiärministrar, fruktansvärda händelser i allas vår historia. Inte bara i den brittiska.

Annons

En annan svensk profil är Mellostjärnan och Tiktok-profilen Emil Henrohn:

– Allt har väl ett slut av en mening, så det är väl fint på något sätt. Att man knyter ihop säcken. Mer kan man kanske inte göra. Nu är det verkligen sista refrängen! säger han.

Erik Richter Strand, Luther Ford, Meg Bellamy, Ed McVey och May el-Toukhy på röda mattan inför världspremiären av The Crown på Netflix.
Erik Richter Strand, Luther Ford, Meg Bellamy, Ed McVey och May el-Toukhy på röda mattan inför världspremiären av The Crown på Netflix.

Även den norska regissören Erik Richter Strand, som regisserat två avsnitt i säsong 5 och två i säsong 6 är på plats, likaså den danska regissören May el-Toukhy som också varit involverad i regin av The Crown är på plats.

Vilken kväll!

Den sista delen av The Crown säsong 6 släpps den 14 december på Netflix.

Foto: Terje Bendiksby/TT, Johan Söderlund/Svensk Damtidning

Annons